Dacă la Mischii, edilul localității, Gheorghe Popa, s-a eschivat când a fost întrebat despre suma cheltuită din bugetul local pentru organizarea zilelor comunei, iar la Brădești, primarul a menționat că a avut alte priorități și nu a mai organizat deocamdată nimic, edilul municipiului Calafat spune că, la ei, nu s-a cheltuit niciun leu din bugetul local pentru cele patru zile de petrecere.   

În perioada 4-7 mai a avut loc cea de-a XXX-a ediție a Zilelor municipiului Calafat.

„Am avut parte de patru zile plăcute, cu antren, distracție și voie bună, încheiate cu un superb foc de artificii.

Și vremea a fost de partea noastră, permițând desfășurarea activităților în aer liber, astfel că ne-am putut bucura cu toții pe întreaga durată a manifestărilor.

Nu a fost ușor. După cum știți, coaliția obstructivă din consiliul local nu a aprobat nici un leu din buget pentru desfășurarea evenimentului, astfel că a trebuit să găsim alternative.

Amintesc că în anii trecuți s-au alocat sute de milioane de lei vechi, iar acum nu s-au acordat nici măcar sume de bani pentru hrana copiilor care au dansat pe scenă, respectiv 16 lei/copil”, a scris, pe Facebook, edilul Dorel Mitulețu.

Acesta a mai precizat că evenimentul a fost susținut financiar de cărte unități din sectorul privat.

În privința comunei Mischii, am solicitat datele în baza Legii 544 și vom reveni cu o informare în acest sens când primăria ni le va comunica, evident existând un termen legal și pentru acest lucru.