Primarul Gheorghe Popa și viceprimarul Ionut Dan Prita
Primarul Gheorghe Popa și viceprimarul Ionut Dan Prita , în ziua evenimentului

Sunt perioade grele pentru unitățile administrativ teritoriale din întreaga țară, aspecte sesizate chiar de către primari, dar în ciuda acestor dificultăți financiare, sunt edili care nu ratează organizarea zilelor localității de care se îngrijesc. Între aceștia se numără și autoritățile din comuna Mischii, județul Dolj, care au cheltuit, din bugetul local, suma de 74.220 de lei pentru o astfel de petrecere.

Ziua Comunei Mischii a fost sărbătorită în data de 30 aprilie și, spun reprezentanții primăriei, propunerea de organizare a acestui eveniment a fost aprobată în ședință de consiliu local, în data de 24 februarie, anul acesta.

„Au fost nouă voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă”, arată un răspuns oferit de către reprezentanții Primăriei Mischii.

În privința costurilor, suportate din BUGETUL LOCAL, despre care am îndrăznit să întrebăm și…despre care primarul, Gheorhe Popa, în cadrul unei discuții telefonice cu reporterul Oltenia Live, subit nu a mai știut nimic, s-a aprobat suma de 80.000 de lei, dar au fost cheltuiți 74.220 de lei, TVA inclus.

Din acest total, menționează autoritățile, cea mai mare sumă de bani a mers către firma care s-a ocupat de artiști și de scenă.

„55.000 de lei pentru plata artiștilor și pentru scenă. Soliștii care au participat la eveniment sunt: Constantin Enceanu, Marcela Fota, Zorina Bălan, Marius Măgureanu, Cristian Bănățeanu, Sanda Argint, Aura Stoican, Cosmin Bârlan, Luiza Turcu, Alex Golfin și Taraful Cristian Bănățeanu”, arată reprezentanții Primăriei Mischii.

Pentru promovarea evenimentului, s-a alocat suma de 5.500 de lei, firma care s-a ocupat de publicitate fiind SC Romiga Star.

Cum de la nicio petrecere cu fast nu poate lipsi focul de artificii, nici la Mischii nu a lipsit. S-a plătit, pentru cele câteva minute vibrante, suma de 4.998 de lei.

Totodată, pentru montare, demontare, alimentare cu energie electrică a spațiului unde s-a desfășurat evenimentul s-a achitat suma de 1.547 de lei.

Cortul de protocol, mai exact închirierea lui, a costat 2.975 de lei, iar închirierea toaletelor a costat 4.200 de lei.     

În privința comercianților care au participat la Zilele Comunei Mischii, aceștia sunt din zona Olteniei, spun autoritățile, respectiv: Craiova, Drăgășani, Slatina, nefiind nevoie de stabilirea unor criterii de selecție a lor.