Foc nici prea iute, nici prea domol, oală de lut, varză murată, carne tocată, ceapă, boia și poate afumătură. La Miha în bucătărie a fost, astăzi, despre…  

Sarmale în vas de lut

Ce ne trebuie?

1 kilogram carne tocată, o varză murată,3 cepe, mărar, pătrunjel și cimbru, o lingură boia, sare, piper, 50 ml ulei, o ceașcă de orez.

Cum pregătim?

Călim ceapa, iar când devine translucidă, oprim focul și punem boiaua.

Lăsăm la răcit și separat pregătim carnea cu condimente și orez. Adăugăm și ceapa, după care omogenizăm.

Împăturim sarmale, le așezăm în cratiță/vas de lut, punem foi de dafin, roșii tocate, ceva afumatură în cazul în care dorim.

Acoperim cu apă și fierbem la foc mic, aproximativ 3 ore. De data aceasta am optat pentru o oală de pământ, spune Miha.

Din când în când, mai picurăm apă pentru a avea bază de fierbere.

POFTĂ  BUNĂ!