Epilarea cu ceară este probabil cea mai eficientă şi rapidă cale de a scăpa de părul nedorit pentru o lungă perioadă de timp, spune Andreea Manafu, reprezentanta Salonului Tineretului din Craiova.
Dacă v-ați hotărât că metoda epilării cu ceară este cea care vi se potriveşte, atunci trebuie să luați în considerare că, înainte de a merge la salon, trebuie să lăsaţi să crească firul de păr până la minimum cinci milimetri pentru zona membrelor şi doi milimetri pentru zona pubiană. Efectul va ţine aproximativ două săptămâni, iar lungimea firului de păr nu va depăşi 0,5 mm.
Epilarea cu ceară îndepărtează părul din rădăcină, iar rezultatul va fi un fir de păr mai moale. Cu cât şedinţele de epilare sunt mai dese, cu atât firul de păr va creşte mai greu.
CITEȘTE ȘI: FOTO | Au fost inaugurate extinderile terminalelor Sosiri și Plecări din cadrul Aeroportului Craiova
„Unele persoane cu pielea sensibilă se pot confrunta cu o uşoară înroşire a zonei epilate şi eventual cu iritaţii în primele zile. Însă acestea sunt reacţii normale şi vor dispărea în câteva ore sau cel târziu în ziua următoare. Totuşi, pentru a grăbi procesul de vindecare a pielii este indicat să eviţi sauna, băile fierbinţi sau saloanele de bronzat şi să exfoliezi zona epilată în mod regulat, pentru a preveni creşterea firelor de păr crescute pe sub piele care pot duce la iritaţii şi o piele inestetică”, spune Andreea.
Înainte de a lua o hotărâre în ce priveşte metoda de a scăpa de părul nedorit, este recomandat să faceți o vizită la medicul dermatolog pentru un control de rutină.
Se impune o astfel de vizită la medic întrucât epilarea cu ceară are și contraindicații: persoanele care suferă de diabet, boli renale, boli hepatice sau boli ale pielii (eczeme, psoriazis) sunt mult mai predispuse la infecţii ale pielii.