Ce ne trebuie?
500 grame pipote și inimi, 2 cepe, 1 morcov, o legătură de pătrunjel, o lingura pasta de kapia, o lingura bulion, o linguriță oregano, o cană de orez, 50 ml ulei, sare, piper.
Cum pregătim?
Spălăm pipotele și inimile, le curățăm bine și le punem la fiert pentru aproximativ 2 ore.
Separat, călim ceapa cu morcovul, adăugăm și kapia, acoperim cu o cana de apa și lăsăm la înăbușit vreo 10 minute.
Adăugăm orezul spălat, pătrunjel oregano și 2 căni de apă.
Scoatem pipotele și inimile din zeama în care au fiert și, când orezul este aproape făcut, le punem și pe ele. Adăugăm bullion, sare și piper după gust și mai fierbem 10 minute.
Adăugăm, la final, pătrunjel proaspăt tocat și servim cu salată de ardei copt.
POFTĂ BUNĂ!