Pentru organizarea Zilelor Municipiului Craiova, care vor fi sărbătorite, anul acesta, în perioada 1-5 iunie, s-a cheltuit, din bugetul local, suma de 673.561 de lei.

Inițial, Primăria Craiova a alocat, din bugetul local, pentru acest eveniment, suma de 946.000 de lei, dar după procedurile de achiziție s-a bătut palma pentru un contract în valoare de 566.018 lei la care se adaugă TVA în valoare de 107.543 de lei.

Firma care a încheiat contract cu Primăria Craiova, pentru acest eveniment, este Stellar Events, cu sediul în București.

Din acest total, spun autoritățile municipale, 271.988 de lei, fără TVA, au mers către serviciile de organizare spectacol artistic, pentru perioada 1-4 iunie. Aceste servicii înseamnă: onorarii, transport și cazare pentru opt artiști/trupe și pentru prezentator.

Totodată, serviciile suport producție pentru perioada 1-5 iunie înseamnă 197.010 de lei, fără TVA. Aici intră: scenotehnică, ecrane LED, sonorizare.

Pentru serviciile de promovare (reprezentare de concepție, machete imagine eveniment, gestionare pagini facebook și instagram dedicate, tipărituri etc.) a fost alocată suma de 6.435 de lei fără TVA.

Totodată, serviciile conexe, însemnând serviciile medicale de urgență, servicii de pază, plata anumitor avize, plată personal tehnic, transport echipamente, montare/demontare, cazare și masă pentru toți cei implicați în eveniment, costă 90.585 lei, fără TVA.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, în privința comercianților care vor fi prezenți la eveniment, în perioada 1-5 iunie, „în zona centrală se va derula un festival de street food organizat de un operator privat și la care participă vendor din toată țara și care comercializează produse de genul burger, pizza, sandwich, hotdog, înghețată, dulciuri, cocktailuri, băuturi răcoritoare”.

La ediția din acest an a Zilelor Craiovei se mai desfășoară și două târguri de handmade la care participă artiști plastici și meșteșugari din toate regiunile țării și o expoziție de flori la care vor fi prezenți comercianți din Cluj, Dolj, Ialomița, Argeș, Vâlcea Sibiu, Olt, Teleorman.

În ceea ce pivește sponsorizările, Primăria Craiova spune că sponsorul evenimentului este Tuborg.