Serenella Floriana Voicu, profesor în cadrul Școlii Gimanziale Mihai Viteazul din Craiova, în semn de protest pentru situația în care se găsesc cadrele didactice, în prezent, a găsit o metodă inedită de a le transmite celor care iau decizii, teoretic pentru binele nostru, mesajul dascălilor. Profesoara a compus un „IMN AL ASISTAȚILOR SOCIAL” și o spune, ironic evident, că este imnul cadrelor didactice.

Este incredibil cum, după ce i-au ținut câteva zile fără un răspuns, decidenții au venit cu nemaipomenita soluție: carduri în valoare de 2.500 de lei pentru profesori. Serios?! Și unde este acel respect pentru această profesie?

Foarte mulți profesori din Craiova sunt revoltați de modul în care le este înțeleasă problema. Sau de cum nu le este…

Printre cei care pun punctul pe I se găsesc și profesorii de la Școala „Mihai Viteazul” din Craiova, Serenella Floriana Voicu punând mesajul său și al colegilor…pe note muzicale.

Profesoara spune că cei din fruntea acestei țări ar trebui să afle, în situația în care erau derutați, că dascălul nu este „nici asistat social, nici pomanagiu”.

Mai mult, Serenella Voicu le reamintește celor de la conducere ce rol are un dascăl într-o societate EDUCATĂ.

„Domnilor aflați în fruntea țării, dumneavoastră cei care ne hotărâți soarta, să știți că noi nu suntem nici asistați social, nici pomanagii. Noi suntem DASCĂLI și avem cea mai nobilă profesie, deși dumneavostră nu aveți cultul acesteia. Suntem cei care punem condeiul în mâna învățăceilor și cei care le îndrumăm pașii pe drumul vieții. Formăm viitorul țării și ardem ca o lumânare pe altarul educației.

Încetați cu umilința, căci ne-a ajuns cuțitul la os, suntem la capătul puterilor. Încetați cu această găselniță cum că ar trebui să facem totul din pasiune, căci pasiunea și vocația merg până la un punct. Ele nu ne plătesc facturile și nici nu ne pun pâinea pe masă. Nici nouă, nici copiilor noștri!”, este mesajul Serenellei Voicu, profesor în cadrul Școlii „Mihai Viteazul” din Craiova.

Sindicatele din educație au anunțat, joi seara, că cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25% şi salariul la nivelul celui mediu brut pe ţară pentru debutanţi.

Sindicatele au făcut „o prezentare” a poziţiei lor, iar autoritățile rămân să analizeze şi să răspundă.

De asemenea, sindicaliştii au respins voucherele acordate profesorilor.

În aceste condiții, protestul continuă.