Foto arhivă

Cu mic, cu mare, craiovenii pot petrece o după-amiază sub semnul lecturii, pe pajiștea din spatele Statuii „Mihai Viteazul”, în data de 1 Iunie, în cadrul unei noi ediții a evenimentului cultural „Pătura care citeşte”.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, „Pătura care citește” a devenit un eveniment așteptat cu nerăbdare de craiovenii care vor să petreacă o după-amiază citind o carte în aer liber, așezați pe o pătură, sau urmărind un spectacol de muzică și poezie.

Pentru cei care nu vor lua de acasă o pătură sau o carte, bibliotecarii au soluții: vor pune la dispoziție, ca în fiecare an, pături și cărți atât pentru copii, cât și pentru adulți.

„Programul manifestărilor va cuprinde numeroase evenimente culturale: lecturi publice,  spectacol de muzică și dans oferit de elevi ai școlilor craiovene, expoziție de pictură organizată de Cenaclul de Arte Vizuale <<Constantin Brâncuși>>, sesiune de Portrete la minut realizate de artist plastic Eugen Dumitru și artist plastic George Lazăr, membri ai <<Cenaclului de Arte Vizuale Constantin Brâncuși>> și multe alte surprize”, spun reprezentanții Bibliotecii Aman din Craiova, instituție organizatoare a evenimentului.

Pe toată durata acțiunii, bibliotecarii vor oferi celor mici baloane, materiale promoționale, culori și cărți de colorat, pictură de față.

Evenimentul va avea loc în data de 1 Iunie, în intervalul orar 18.00-21.00, în centrul Craiovei, în spatele statuii „Mihai Viteazul”.