Fie că este vorba de unghii, de tuns, de vopsit sau machiaj, femeile au întotdeauna experiențe plăcute sau neplăcute și, cu siguranță, le vor împărtăși și altor prietene.

În timpul petrecut lucrând într-un salon de înfrumusețare, Andreea Manafu, reprezentanta Salonului Tineretului din Craiova, a văzut multe lucruri și a auzit tot felul de astfel de povești.

Astăzi, Andreea vorbește despre cum să ne alegem make-up artistul potrivit nouă, când urmează să mergem la un eveniment, pentru a nu avea o experiență neplăcută.

 „Indiferent de stilul unei persoane, trebuie să aleagă un make-up artist care are în portofoliul său machiaje asemănătoare cu ce își dorește persoana respectivă să obțină la acel eveniment. Realizarea unui make-up perfect poate părea dificilă, mai ales că este nevoie de stăpânirea unor tehnici și cunoștințe esențiale. De asemenea, produsele și ustensilele folosite trebuie să fie de foarte bună calitate, iar pașii respectati dar și adaptați în funcție de nevoile fiecărei femei”, spune Andreea.

Cel mai important aspect este, potrivit Andreei, comunicarea cu clienta.

„Jumătate din munca unui make-up artist înseamnă atitudinea față de client care trebuie să se relaxeze, să se bucure de un machiaj frumos și nu să stea crispat și nemulțumit de ce i se întamplă.  Un machiaj este frumos doar dacă tu te simți frumoasă, atunci când îl porți”, explică tânăra din Craiova.

Pentru că ne place să fim mereu pregătite pentru ce urmează, trendurile în machiaj, în vara acestui an, conțin multă îndrazneală, culoare, sunt pline de efervescență și mai ales sunt diverse.

„Se pune mult accentul pe sănătatea tenului, pe aspectul natural, mătăsos și radiant. Se poartă în continuare machiajul smokey în toate variantele posibile (delicat și transparent sau intens, mat și compact, metalizat sau umed, colorat, degrade sau monocromatic), culorile recomandate fiind toate nuanțele electrice de oranj, verde, albastru, fucsia, auriu. Rujul roșu este și anul acesta în tendințe și nu cred ca se va demoda prea curând. Indiferent de stilul de machiaj cu care rezonăm, să ținem cont că aceleași tendințe, chiar dacă sunt la modă, nu avantajează pe toată lumea la fel”, conchide Andreea.