După ce, săptămâna trecută, au sancționat și au dispus ridicarea unui autoturism dintr-o zonă unde era trasat un marcaj pentru a fi amplasate tomberoanele de deșeuri, zonă în prezent neutilizată, polițiștii locali au parcat, astăzi, chiar în același loc. Da, pentru că domniile lor pot!

În multe zone din Craiova, până să devină funcțional acest sistem de containere îngropate, au fost marcate spații pentru cele trei tomberoane de deșeuri.

După ce s-a renunțat la aceste recipiente, odată cu deschiderea celor subterane, zonele respective au rămas marcate.

Cunoscând acest aspect, craiovenii, mai ales în contextul numărului limitat de locuri de parcare, nu ar fi luat în calcul că le-ar putea fi ridicată mașina de pe un asemenea spațiu, în prezent rămas marcat, dar nefolosit.

Săptămâna trecută, un echipaj de la Poliția Locală Craiova a depistat un asemenea caz, în Craiovița Nouă, și a fost convins de faptul că trebuie să respecte legea. Polițiștii au aplicat amendă și au chemat mașina de RAT Craiova, cea pentru ridicări, deși mai mulți cetățeni din zonă au explicat pentru ce a fost aplicat acel marcaj și faptul că partea aceea din parcare nu mai este folosită pentru platform de gunoi. Zadarnică încercare!

Nu știu, domne, nu știu ce spuneți acolo. E un marcaj, o fi uitat cineva de el, dar e marcaj. Respectăm legea!”, spunea unul dintre polițiștii locali.

Astăzi, o mașină a Poliției Locale Craiova a parcat, minute bune, chiar pe aceeași zonă. Tot marcată, tot uitată de autoritățile locale. Rămâne de văzut când se vor lua măsuri în acest sens și se vor șterge acele marcaje care, iată, dau polițiștilor locali motiv de izbândă și reușită în plan profesional.