Foto arhivă

Asociația Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova, în parteneriat cu asociația HEROES, Departamentul de Fizică – Facultatea de Stiințe de la Universitatea din Craiova,, ADI Ecodolj, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Opera Română Craiova, Colegiul Universitar Spiru Haret, SC Salubritate Craiova SRL organizează duminică, 10 iunie, începând cu ora 10.00, pe lacul din Parcul Hanul Doctorului, evenimentul #BoatPE, o întrecere cu plute confecționate din PET-uri.

Este vorba despre o competiție la care vor participa elevi de la liceele din municipiul Craiova.

Vor lua startul echipele din Colegiul Național ”Elena Cuza”, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, Colegiul Pedagogic ”Ștefan Velovan”, Liceul Teoretic “Tudor Arghezi”, Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” si Școala Română Britanică.

#BoatPET face parte din proiectul „CleanUP Craiova”, desfășurat de catre JCI Craiova începând din luna martie a acestui an, proiect ce are ca scop îmbunătățirea gradului de colectare selectivă în Craiova. Din cca 3000 de sticle de plastic care au fost colectate de liceeni în ultimele două luniau fost manufacturateplutele.

Până în acest moment echipa de proiect împreună cu voluntarii liceeni au susținut construcția a cinci plute pentru unitățile de învățământ Colegiul Național ”Elena Cuza”, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, Colegiul Pedagogic ”Ștefan Velovan”, Liceul Teoretic “Tudor Arghezi”, Colegiul National Militar “Tudor Vladimirescu”. In aceste scoli s-au tinut ateliere de ecoresponsabilitate si ateliere STEAM de catre formatorii proiectului. Am avut si trei ateliere speciale prin care am prezentat mecanismele de functionare ale Uniunii Europene in relatie cu protectia mediului.

„Am organizat, în ultimele luni, zeci de activități menite să atragă atenția asupra importanței colectării selective pentru mediul înconjurător iar #BoatPET este cel mai recent dintre aceste evenimente. Timp de două ore, elevi de la licee din Craiova vor concura pentru titlul de cea mai rapidă plută, se vor distra și, în același timp, vor contribui la educarea comunității noastre pentru un viitor verde”, a declarat Iulian Tănase, inițiator al proiectului „CleanUP Craiova”.

Proiectul CleanUp Craiova este implementat de către Asociația JCI Craiova fiind cofinanțat de Uniunea Europeana prin consorțiul de ONG-uri din Piedmonte, in proiectul cadru “Mindchangers – Regions and youth for Planet and People” CSO-LA/2020/415-010).