Situată în localitatea cu același nume, Salina Ocnele Mari este o mină de sare din județul Vâlcea unde se pot petrece câteva ore, dacă este opțiune turistică, sau aici se pot face cure de tratament, dacă anumite situații medicale impun acest lucru.  

Exploatarea în cazul acestei mine de sare s-a încheiat, într-una dintre zone, în anul 2009, moment în care a fost deschisă publicului şi transformată în zonă turistică.

Accesul vizitatorilor este asigurat prin transportul cu microbuze/autobuze de la suprafaţă până în interiorul salinei.

Mijlocul de transport care ducii turiştii în subteran circulă la un interval de 30 minute, are locul de plecare şi sosire în incinta salinei din Ocnele Mari, loc amenajat special în acest sens.

Timp de mers al microbuzului din incinta salinei până la punctul turistic este de 10 minute.

În interiorul salinei microclimatul este constant, temperatura fiind de cca. 13-15º C, iar umiditatea aerului este de aproximativ 50%.

Potrivit reprezentanților Salinei Ocnele Mari, aici, exploatarea de sare a început încă din Neolitic, fiind continuată în Epoca Bronzului şi Epoca Fierului, după cum dovedesc uneltele descoperite în şantierele arheologice. Tot aici a fost localizată şi fortificaţia dacică Buridava.

Salina Ocnele Mari ofera condiţii optime pentru relaxare, agrement şi tratament: terenuri de volei, baschet, fotbal, tenis, biliard, minicarting.

Pentru copii sunt amenajate spaţii de joacă dotate cu leagăne, tobogane şi balansoare.

De asemenea, în salină este amenajată o sală pentru organizare de evenimente, restaurant şi cramă, un magazin de souveniruri şi un magazin de băuturi racoritoare şi fast-food.

În interiorul bazei turistice sunt amenajate spaţii pentru relaxare şi gimnastică, pentru a spori efectele terapeutice.

Totodată, în salina Ocnele Mari există o biserică ce poartă hramul Sfânta Varvara şi Sfântul Gheorghe.

Valoarea turistică a zonei este completată de o serie de obiective şi atracţii turistice, printre care: ştrandurile Ocnele Mari şi Ocniţa şi mănăstirile Cozia, Bistriţa, Arnota, Horezu, Govora, Dintr-un-lemn.

Pentru acest sezon, informații privind programul de funcționare și tarifele de intrare le găsiți AICI.