Când să mergem la endocrinolog? Este una dintre întrebările care poate apărea oricând în viața fiecăruia dintre noi. De exemplu, potrivit medicului specialist endocrinolog Andreea Purec-Popescu, anxietatea este unul dintre primele semne ale tulburărilor endocrine și unul dintre cele mai frecvente motive care alarmează pacientul și îl fac să meargă la specialist.

Anxietatea este direct legată de nivelul de stres din organism.

Stresul este cel care care duce la apariția majorității bolilor, iar disfuncțiile glandei endocrine nu sunt o excepție, stresul fiind principalul factor declanșator al acestora.

De asemenea, anxietatea este și consecința unui dezechilibru hormonal în organism și deci este simptomul principal în multe boli endocrine.

Pentru programare la Cabinetul de Endocrinologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu sunați la numărul de telefon 0741151346 sau vă puteți programa online

La Cabinetul de Endocrinologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență, de la începutul acestui an și până în prezent, s-au prezentat peste 1.150 de pacienți.

Cabinetul de Endocrinologie Ambulatoriu oferă următoarele servicii de Endocrinologie în contract cu CAS GORJ pe baza programării online sau telefonice pentru următoarele afecțiuni endocrine: patologie tiroidiană (evaluare/diagnostic/tratament), patologia glandei hipofize, infertilitate și sterilitate I şi II (evaluarea cuplului), combatere simptome de menopauză, evaluare/terapie osteoporoză primară, dar și secundară, evaluare/optimizare schemă tratament/sfaturi pacienți aflați sub corticoterapie etc.

În cadrul cabinetului de endocrinologie, pacienții sunt consultați și evaluați și dacă simptomatologia și comorbiditățile asociate impun, li se recomandă internarea de zi sau internarea continuă în Secția Endocrinologie unde vor fi atent investigați (analize de sânge, investigații radiologice etc).

„Experiența medicilor (Dr. Purec Popescu Andreea, medic specialist endocrinologie – medic șef Secția Endocrinologie și Dr Popescu Mădălina, medic specialist endocrinologie) este complexă, oferind servicii endocrinologice standard, evaluare complexă, clinică, ecografică, osteodensitometrică, imunologică”, spun reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

În cadrul sectiei Endocrinologie pacienții pot efectua investigații de specialitate pentru diagnosticarea, tratarea și monitorizarea patologiei endocrine tiroidiene, hipofizare etc.

„Întreaga echipa medicală a secției este dedicată profesiei și asigură îngrijiri medicale și tratament de cea mai bună calitate. De asemenea, echipa de medici endocrinologi asigură consultații pentru orice secție din spital care solicită un astfel de serviciu”, mai arată reprezentanții SJU Târgu Jiu.

De la începutul acestui an și până în prezent, în Secția Endocrinologie au beneficiat de internare continuă 188 de pacienți și peste 100 de pacienți au beneficiat de internare de zi.