4.469 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține, anul acesta, Evaluarea Națională în 134 centre de examen constituite la nivelul județului Dolj. 35 de centre sunt în Craiova și 99 în județ.

Examenul de Evaluare Națională a început luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

Miercuri, 21 iunie, se desfășoară proba scrisă la Matematică.

Examenul a început la ora 9:00. Accesul candidaţilor în sălile de examen a fost permis începând cu ora 8:00 până la ora 8:30.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie. Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

„Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, arată ISJ Dolj.

Probele sunt monitorizate audio-video.