Sursa foto: Facebook Spital Filantropia Craiova
Sursa foto: Facebook Spital Filantropia Craiova

Au buget pentru a funcționa în limite normale, pentru a nu pune pacientul în situații limită și, culmea, deși este spital public, Spitalul Filantropia Craiova își permite chiar și publicitate contracost.

Astfel, Spitalul Filantropia a plătit unei firme din Craiova, conform SICAP, suma de 35.200 de lei pentru a i se face publicitate și a fi consiliat în tot ceea ce înseamnă programele de comunicare.

„SC. PRED NEWS SRL propune urmatoare oferta de servicii de comunicare: Consultanta in domeniul comunicarii, crearea si gestionarea imaginii publice si pentru realizarea programelor de informare si constientizare. Consiliere in ceea ce priveste programele de comunicare ce urmeaza a fi stabilite spre implementare. Alcatuirea planurilor strategice de comunicare pentru informarea si constientizarea publicului asupra importantei serviciilor oferite; Redactare si promovare comunicate de presa: cuprinde redactarea comunicatelor, trimiterea lor catre toata presa. Realizare un video pe luna pe divers teme: investitii, renovari, dotare cu aparatura, medici cu rezultate etc; Redactare 2 articole pe luna; Administare pagina de Facebook spital, postare machete cu informatii utile pentru pacienti, servicii medicale oferite de spital, dotare cu aparatura, medici, rezultate, povesti frumoase din sectii; Creatie de grafica/text pentru orice materiale destinate sa sustina marca serviciile/ produsele CLIENTULUI; rezultatul activitatilor de creatie sunt schite si machete grafice, precum si texte; Concepere si derulare campanie de educatie medicala si constientizare cu privire la cele mai intalnite afectiuni pentru care pacientii se adreseaza spitalului”, este oferta firmei care, prin achiziție directă, a bătut palma cu acest spital(25 mai 2023).

Tot la acest spital, nevoile sunt multe și s-au tot adus în atenție, la ședințele de consiliu local. De exemplu, managerul spunea, în luna aprilie, că va acorda stimulente personalului auxiliar, doar dacă bugetul îi va permite acest lucru. Rămâne de văzut cum va rezolva și acest aspect și dacă bugetul îi va permite.  

Considerând că s-or mai fi schimbat lucruri și că nu mai suntem noi la curent cu această variantă de promovare contracost a unor servicii medicale publice, am întrebat și celelalte două spitale aflate în administrarea Primăriei Craiova dacă și ele și-au asigurat buget pentru publicitate.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Craiova a menționat că instituția nu are un asemenea buget.

De asemenea, reprezentanții Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova ne-au comunicat că „spitalul nu a avut și nu are prevăzut buget pentru astfel de servicii”.

Așadar, se pare că la Spitalul Filantropia s-au rezolvat toate problemele, că nu mai este cazul să vorbim despre lipsuri și implicit de rectificări bugetare…și că automat situația le permite să cheltuie bani pentru publicitate și alte servicii de promovare.