Stâna Ştefanu de pe Transalpina este pregătită să primească turiştii și sezonul acesta. Astfel, cei dornici de o excursie la înălțime au posibilitatea să petreacă timp frumos într-un loc unde toţi cei care ajung îşi propun să se reîntoarcă

Stâna Ştefanu este deja recunoscută pentru tocanul de oaie, pentru bulz, pentru preparatele din lapte premiate și promovate chiar și peste hotare, dar și pentru ospitalitatea gazdelor, băcița Mărioara și familia acesteia.

De câțiva ani, stâna este un loc popular printre turiștii care trec Carpații pe Transalpina, fiind la câțiva kilometri depărtare de Obârșia Lotrului.

Vizitatorii pot gusta celebrul tocan de oaie sau de vită, brânză, bulz ciobănescu cu cârnați sau telemea de oaie.

Mâncarea este pregătită în ceaune, pe foc, la un ochi distanță de cei care trec pragul locației.

Tot aici, băcița Mărioara și familia sa au amenjat un muzeu. Vizitatorii pot vedea obiecte vechi, costume populare și intră în atmosfera din viata țăranului român.

„Îmi este atât de dor de oamenii care mă prețuiesc și își doresc să revadă aceste locuri din GRăDINA MAICII DOMNULUI …TRANSALPINA și care fac un popas la Stâna Ștefanu. Abia aștept să vă îmbrățițez și să depănăm poveștile de peste iarnă. Vă îmbrațișez cu drag și dor”, este mesajul băciței Mărioara, un Tezaur Viu al României.