OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a anunțat o primă măsură, în privința gradului de siguranță în Grădina Botanică Craiova, acolo unde o tânără a fost înjunghiată mortal și un tânăr a fost grav rănit de un adolescent în vârstă de 17 ani. 

Edilul Craiovei a precizat, joi, că a dispus închiderea intrărilor secundare în Grădina Botanică. 

„Astfel, echipajul care are în pază acest obiectiv poate să îi aibă sub supraveghere pe toți cei care se plimbă prin Grădina Botanică. În acest sector din Craiova, cel puțin de când sunt eu primar, nu am avut nici măcar un incident, nu se pune probleam unei fapte grave. Singurele cazuri au fost când s-au rupt flori sau că au intrat cu bicicleta unde nu era permis. Atât…în 10 ani”, a precizat Vasilescu. 

Referitor la sistemult de supraveghere video, anunțat pentru întreg orașul încă din primăvara anului trecut, montarea acestora este întârziată de obținerea anumitor avize. 

Acest aviz a venit în data de 9 iunie, potrivit primarului, autoritățile locale având acum posibilitatea să treacă la următoarea etapă. 

„Nu că nu ne-am gândit să punem camere în tot orașul. Ne-am gândit și le-am și finanțat din bugetul local, dar am așteptat acest aviz de la Autoritatea de Digitalizare. Abia acum vom putea să intrăm în procedură de licitație și să montăm camere. În cazul actual, nu camerele de luat vederi l-ar fi oprit pe ucigașul respectiv”, a completat edilul Craiovei. 

În privința echipajelor de poliție locală care patrulează în Craiova, numărul acestora este 12, după cum a anunțat Vasilescu. Cum populația a scăzut, conform legii, astăzi s-a votat, în ședință de consiliul local, reducerea cu trei a numărului de posturi de la Poliția Locală Craiova. 

„Trebuie să respectăm legea. Deja am primit de la Prefectură o informare și ne vom conforma”, a mai precizat primarul municipiului Craiova. 

Tânăru de 19 ani este în continuare în stare gravă. 

Pacientul traieste. Este in stare grava, in continuare, cu prognostic sever”, spun reprezentanții SCJU Craiova.