Nu este simplu să fii voluntar la festivaluri, resimt acest lucru cei aproximativ 500 de tineri de la IntenCity, dar participând la o primă ediție, cu siguranță vei prinde ritmul și nimic nu mai pare a fi complicat.

Ediția a doua a Festivalului IntenCity se dovedește a fi tot despre altceva, așa cum a fost și cea de anul trecut.

Este despre o și mai mare responsabilitate, mai ales în prima zi a evenimentului, despre presiune ce vine din toate colțurile stadionului și a Sălii Polivalentei, cum este anul acesta, și despre dorința de a rezista să fii amabil, indiferent de categoriile de persoane cu care vei avea contact.

Tinerii spun că voluntariatul la festivaluri nu este însă numai despre muncă. Devine o experiență unică, legi prietenii și îmbini utilul cu plăcutul.

La ediția din acest an a IntenCity, sunt aproximativ 500 de voluntari, cu 120 mai mulți decât la ediția anterioară.  

Au fost peste 1.060 de solicitări și mai multe criterii în baza cărora tinerii au fost selectați.

„Sunt tare fascinat de acești tineri. Sunt 500 de voluntari care se organizează minunat. Sunt ca furnicile în arealul festivalului. Am avut peste 1.060 de cereri, din care au fost selectați 500 de tineri voluntari. Am avut mai multe criterii după care au fost selectați. A contat gradul lor de implicare în acțiunile caravanei, a festivalului, înainte de desfășurare. Sunt pe poziții începând de miercuri. Cea mai importantă acțiune pentru noi este intrarea, să nu se aștepte foarte mult”, a menționat Antoniu Zamfir, directorul Operei Române Craiova, instituția organizatoare.