Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiul Craiova, a anunțat, la finalul celei de-a doua ediții a Festivalului IntenCity, că au început pregătirile pentru evenimentul de anul viitor, fiind purtate negocieri cu un artist foarte important, „numărul 1 pop la nivel mondial”.  Vor fi și schimbări, pentru 2024, după ce organizatorii au observat că muzica veche nu s-a mai vândut la fel de bine ca la prima ediție.    

Privitor la ediția de anul acesta, Lia Olguța Vasilescu a precizat că a fost mai bine organizată decât cea de anul trecut, show-ul lui Enrique Iglesias fiind „un moment extraordinar, de excepție”.    

„O a doua ediție mult mai bine organizată decât prima. Era și normal să se întâmple acest lucru. Am avut Sala Polivalentă plină în toate cele trei seri, neașteptat pentru noi. De excepție pentru toată lumea a fost show-ul lui Enrique Iglesias. I-a plăcut și orașul foarte mult. Am avut prilejul să mă văd cu el, să vorbesc un pic cu el. Mi-a spus că a mâncat la un restaurant din Craiova, s-a plimbat prin oraș, nu a fost recunoscut, purtând șapcă și ochelari de soare. Ne bucură că i-a plăcut orașul și cred că municipiul Craiova începe să devină un oraș la care visăm cu toții, un oraș foarte apreciat. Pe stadion, duminică seara, a fost om lângă om ca să îl vadă pe Enrique Iglesias. A fost un show extraordinar, de excepție”, a spus Lia Olguța Vasilescu.   

Edilul a menționat că au început deja pregătirile pentru ediția viitoare și că se negociază cu artistul care în prezent este „numărul 1 pop mondial”.

„Am început deja pregătirile pentru viitoarea ediție. Suntem în negociere cu un artist foarte, foarte important, pentru anul viitor. Sperăm să putem să îl aducem. Nu am reușit anul acesta, deși ne propusesem, așa cum anul trecut n-am putut să îl aduce pe Enrique Iglesias. Am reușit anul acesta. Pentru anul viitor ne dorim acest artist cu care acum negociem. Vă pot spune doar că este numărul 1 pop mondial…pentru că nepropunem să fim festivalul numărul 1 din România”, a mai precizat Vasilescu.

Se vor face și schimbări, a anunțat primarul Craiovei, indiciile fiind că muzica veche nu s-a mai vândut atât de bine, comparativ cu anul trecut. Organizatorii iau în calcul și alte genuri muzicale.

„O să schimbăm puțin pentru că anul acesta nu s-a mai vândut, ca anul trecut, muzica veche. Prima seară nu a fost ceea ce ne așteptam și atunci trebuie să schimbăm ceva. Probabil ne vom orienta spre balcanica, spre alte genuri muzicale, iar Sala Polivalentă va rămâne așa cum a fost și anul acesta pentru că s-a bucurat de un foarte mare succes. Poate vom avea și o a treia scenă, dar asta rămâne de văzut”, a completat edilul Craiovei.

În privința perioadei, cel mai probabil va rămâne cea de anul acesta, iunie-iulie.

„Cred că va fi aceeași perioadă ca și anul acesta pentru că astfel joacă echipele de fotbal. Primul meci al echipei FCU trebuie să se dispute pe un alt stadion pentru că nu vom fi gata cu montarea gazonului, dar până la urmă este important pentru orașul nostru să aibă un astfel de festival pe care eu mi l-am dorit foarte mult. Sper că acum a înțeles toată lumea că este nevoie de un astfel de festival care nu face altceva decât să pună Craiova pe harta lumii, nu pe harta României sau a Europei, ci pe harta lumii”, a conchis Lia Olguța Vasilescu.  

Festivalul IntenCity Craiova a avut loc la Craiova, în perioada 30 iunie-2 iulie.