Primul centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități din Oltenia, administrat de Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, a fost deschis la începutul aceste săptămâni.

Acest centru Respiro pentru Persoane Adulte cu Dizabilități răspunde nevoilor specifice persoanelor cu dizabilități aflate în îngrijirea asistenților personali și oferă informare și consiliere socială, servicii de asistență socială, consiliere psihologică și îngrijire, spune Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, într-o postare pe Facebook.

„Astfel, persoanele cu dizabilități vor putea avea un program obișnuit de viață, prin continuarea programului de stimulare pentru menținerea sau dezvoltarea abilităților cognitive, deprinderilor zilnice sau deprinderilor de comunicare, chiar și atunci când asistenții personali sunt în concediu și nu se mai pot ocupa de ele o perioadă de până la 30 de zile”, arată Olguța Vasilescu.

Centrul se adresează unui număr de aproximativ 900 de beneficiari care sunt în evidențele DGAS Craiova și are angajat personal de specialitate: medic, asistent social, psiholog, îngrijitori.

Primăria Craiova și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea au deschis această structură.