Cea de-a treia ediție a „Taberei pacienților cu afecțiuni oncologice”, derulată sub egida Asociației MED SAN din Craiova, a avut loc în perioada 26-30 iunie, în zona Horezu, în complexul Hanul Vatra.

Această locație a dat ocazia celor 45 de pacienți participanți să descopere frumusețile locului. I-au încântat natura și istoricul locurilor unde au ajuns.

Acest tip de eveniment, care a devenit o tradiție pentru Asociația MED SAN, se desfășoară în fiecare an, în ultima săptămâna a lunii iunie.

Scopul acțiunii este extinderea activităților de grup, prevenirea izolării sociale și creșterea calității vieții pacienților oncologici.

Timp de cinci zile, participanții au avut posibilitatea, după un program bine stabilit, să își dezvolte capacitatea de socializare și de exteriorizare a propriei boli în urma participării la evenimentul de constelații familiale, eveniment unic organizat în România până în prezent.

De asemenea, spun reprezentanții Asociației, au fost organizate activități de informare cu privire la prevenție, diagnostic, tratament și nutriție și activități de mișcare în aer liber, atât plimbări, cât și clase de activitate fizică supravegheată.

Participanții s-au bucurat și de ateliere de creație care au inclus atelierul de olărit și ateliere de pictură pe numere, dar și de seri dansante.

„Ne dorim ca acest tip de eveniment să rămână o tradiție, să putem oferi în continuare beneficiile programelor de calitate a vieții pacienților oncologici fiind recunoscători tuturor sponsorilor care sunt dispuși să ne ajute la perpetuarea acestor beneficii”, spune Ramona Schenker, reprezentant Asociația MED SAN.

Pentru cei care au participat la eveniment, experiența se dovedește a fi de neuitat. Știu că nu sunt singuri în această luptă pe care o poartă și sunt mândri că fac parte din familia Centrului Sfântului Nectarie și a Asociației MED SAN.

„5 zile intr-un loc de poveste, cu peisaje frumoase, activități interesante și multă voie bună. Mulțumesc d-na Ramona, ca ați făcut totul posibil! Mulțumesc oameni frumoși, pentru că m-ati lăsat să împărtășesc cu voi această experiență unică!”

„Mulțumesc frumos pentru aceasta săptămâna minunata sunteți toți oameni deosebiți și m-am simțit ca într-o familie alături de voi. Toată dragostea și respectul pentru doamna Ramona și domnișoara Mihaela”

„Mă bucur că am avut ocazia de a  petrece o săptămână frumoasă alături de oameni deosebiți. Vă mulțumesc tuturor!”

„Va Multumesc ca v-ati gandit la mine. Sunteti deosebiți! Va multumesc pentru tot acest sejur care a fost facut ca la carte, cu tot ce-a fost frumos si necesar! Sunteti de nota 10 cu felicitari! Respect!”

„Pachetul complet: o locatie deosebita, atmosfera placuta, activitati interesante, yoga in natura-minunat-vechi si noi prieteni. Ramona, iti multumesc si admir munca ta!”

„Relaxare, timp de calitate petrecut împreună, zâmbete și voie bună, discuții interesante, toate astea descriu perfect aceste zile petrecute în marea familie SFN”

„Mulțumesc pentru ocazia de a petrece timp alături de oameni deosebiți!”

„Pretuiesc fiecare moment petrecut impreuna, in aceste 5 zile, multumesc tuturor!”

„Multumesc pentru aceasta saptamana cu oamenii minunati, cu activitati diverse, un timp de calitate, o organizare gandita perfect de Ramo, care a facut posibila aceasta intalnire si in care m-am integrat perfect. Va  multumesc si va iubesc  pentru tot ce am castigat sufleteste in aceasta saptamana!”, acestea sunt o parte dintre mesajele participanților la Tabără.

Asociația MED SAN susține aceste programe destinate pacienților cu cancer care se desfășoară în incinta Centrului de Oncologie Sf. Nectarie, și cuprind: onco-nutriție, consilierea psihologică a pacienților și aparținătorilor, psihoterapia individuală, grupuri de terapie și suport, clase de mișcare, ateliere de creație și ocupaționale, proceduri de drenaj limfatic, reconstrucția zonelor afectate de alopecie, ajutorarea persoanelor care au dificultăți financiare pe parcursul tratamentelor specifice.

Participarea la aceste tipuri de activități este gratuită, fiind susținută din donațiile pe care diverse entități juridice și fizice au avut deschiderea și înțelegerea să ni le ofere pentru a susține aceste tipuri de serviciidestinate persoanelor care suferă de cancer.

Asociatia ” MED SAN”- cont bancarRO65BTRLRONCRT00S2606201