Căminul de bătrâni Casanova din Râmnicu Vâlcea a fost închis, marți, din cauze neregulilor grave depistate în urma unui control efectuat.

O comisie de verificare a făcut controlul, i-a transmis prefectului concluziile, iar acesta din urmă a anunțat și Consiliul Județean Vâlcea.

Căminul este unul privat, anunță președintele CJ Vâlcea, într-o postare pe Facebook.

CJ Vâlcea identifică spații pentru găzduirea bătrânilor.

„Deoarece drama acestor persoane nu ne este indiferentă, după discuția cu domnul prefect, am decis să venim în sprijinul persoanelor care nu erau îngrijite corespunzător în acest azil privat și am dispus următoarele:

Constituirea unui grup operativ, aflat la dispoziția prefectului județului Vâlcea, care, după o evaluare medicală a beneficiarilor serviciilor „Casanova” și, în funcție de starea de sănătate a acestora, să identifice spații pentru găzduirea lor în unitățile specializate din subordinea Consiliului Județean Vâlcea.

Grupul operativ este compus din reprezentanți ai conducerilor Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, Spitalului de Pneumoftiziologie “Constantin Anastasatu” Mihăești, Spitalul de Psihiatrie Drăgoești, DGASPC Vâlcea și Centrul pentru Persoane Vârstnice Lădești.

Consider că este de datoria noastră, a mea si a instituției Consiliului Județean, să venim în sprijinul Prefecturii Vâlcea și a instituțiilor guvernamentale pentru ca acești oameni care au nevoie de servicii sociale să fie îngrijiți corespunzător.

Intervenim în această situație nefericită, chiar dacă unitatea respectivă este una privată și nu publică, deoarece, pentru noi, oamenii trebuie tratați cu respect, indiferent de starea lor de sănătate sau de statutul social.

Voi urmări personal demersurile care urmează a fi făcute pentru rezolvarea acestei probleme, fiindcă vreau să mă asigur că acești oameni nu vor mai suferi din cauza celor plătiți să îi îngrijească”, a anunțat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.