Mașinile care rididică gunoiul din municipiul Craiova, acelea despre care se spunea că sunt de ultimă generație, făcând și ele parte din infrastructura mult așteptatului management integrat al deșeurilor, reprezintă o sursă sigură de murdărie a străzilor și de a asigura felurite mirosuri între blocuri.

Fiecare staționare a mașinilor de gunoi Iridex, în zona containerelor, lasă urme serioase: zeamă urât mirositoare ce se scurge pe asfalt.

Mirosul, mai ales că temperaturile sunt ridicate, este greu de suportat.

Singura soluție este ploaia, spun craiovenii. Nimeni nu pare interest să găsească o soluție pentru această problemă.

Nimeni, între care și cei ce pot aplica amenzi, nu observă cum orașul, în care curg festivalurile și părculețe de tot felul, miroase infiorător.

În tot acest timp, taxa pentru gunoi a crescut, treptat și sigur, condițiile anunțate de firma de salubrizare, atunci când aceasta a preluat serviciul de la Salubritate Craiova, nefiind cele promovate.

NU, cetățeanul nu trebuie să înțeleagă faptul că esta vară…și că gunoiul este într-un fel acum. Lichid, solid, sau cum or mai vrea stimabilii să îl numeacă, cu siguranță NU trebuie înregistrate astfel de cazuri urât mirositoare.

Poate Poliția Locală Craiova ar da o mână de ajutor în astfel de situații. Dacă se și dorește, evident! Garda de Mediu Dolj are oare inspectori care pot da un ochi, un nas în cartiere? Inspectori care să nu aibă tulburări de miros?

Chiar și cei din Primăria Craiova ar putea observa cum stau lucrurile. Să-i tragem cumva de mâneca pe cei de la Iridex, operatorul care promitea, când a semnat contractul pentru Dolj, servicii de calitate…operatorul pe ale cărei mașini este inscripționat mesajul: „Protejează mediul…construiește viitorul”. Serios?!?!