Amenzi, avertismente, distrugere definititivă a produselor nesigure și oprire temporară a anumitor servicii, acesta este rezultatul verificărilor efectuate de către comisarii din cadrul CJPC DOLJ, în perioada 10-17 iulie, alături de reprezentanți ai altor instituții, în echipe mixte, la centrele sociale din județul Dolj.

Potrivit reprezentanților CJPC Dolj, au fost verificate 60 de centre, comisarii întocmind 17 procese verbale de constatare ( fără deficiențe) și 22 procese verbale de constatare a contravenției, fiind aplicate 19 avertismente și 25 amenzi în valoare de 91.000 lei.

„Au fost dispuse și măsuri de oprire definitivă – distrugere pentru produse nesigure în valoare de 6.192 lei cât și măsura de oprire temporară a prestării serviciilor ( oprire temporară pentru 4 camere și 4 băi) la 3 dintre centrele unde au fost identificate deficiențe până la remedierea acestora, pentru a nu fi afectată sănătatea beneficiarilor. Nu au fost necesare măsuri de relocare întrucât situațiile au permis mutarea în aceeași locație”, arată un comunicat al CJPC Dolj.

Printre deficiențele identificate se numără următoarele:

  • Lipsă protectii saltele. Lipsa capace  de protecție- guri de scurgere la băi, lipsă plase de insecte.
  • Condiții igenice necorespunzătoare în grupurile sanitare, agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu urme de rugină, produse destinate consumului fara elemente de identificare( produse nesigure).
  • La verificarea saloanelor/camerelor au fost identificate deficiente la saltelele  paturilor ( deteriorate, stadiu avansat de uzură).
  • Saltele/lenjerii de pat neigienizate corespunzator cu urme de pete, cameră cu urme de mucegai/ igrasie, băi cu paviment deteriorat, lipsă bucăți faianță/gresie, produse identificate cu dată limită de consum depășită.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj solicită persoanelor care sesizează nereguli sau orice deficiență cu privire la serviciile prestate de către operatorii economici sau anumite produse să se adreseze către ANPC, folosind formularul de pe pagina instituției anpc.gov.ro sau telefonic la 021.9551