Mai multe nereguli au depistat inspectorii OPC Gorj la piscinele din județ, în urma unui control derulat în acest sens, fiind aplicate amenzi și, acolo unde situația a impus-o, s-a închis temporar activitatea.   

Verificările în această direcție sunt în desfășurare în această perioadă, fiind vorba despre o acțiune derulată la nivel național.   

„În cadrul Tematicii naționale privind activitatea de agrement și alimentație publica de la piscinele situate în județul Gorj, au loc în aceste zile acțiuni de control efectuate de comisari ai CJPC Gorj. Abaterile constatate sunt incompatibile cu funcționarea acestora în condiții de siguranță în ceea ce-i privește pe consumatorii respectiv nerespectarea valorilor impuse prin OMS 119/2014 la cantitatea de clor (mg/l) precum și valori privind PH-ul stabilit prin același act normativ, abatere ce pune in pericol sanatatea utilizatorilor acestor locuri de agreement, in special copiii”, arată CJPC Gorj.

Au fost depistate și abateri în ceea ce privește alimentația publică la terasele și fast-foodurile care funcționează în interiorul acestor piscine.

„Se referă la diferențe mari între gramajele afișate în meniuri și cele din farfuriile consumatorilor, abateri legate de condițiile de păstrare și termenele de valabilitate ale alimentelor”, mai arată comunicatul CJPC Gorj.

Autoritățile mai spun că deja au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei și, în unele cazuri, a fost dispusa măsură opririi temporare a prestăririi serviciului respectiv.