O echipă de 12 studenți ai universităților de arhitectură din București, Timișoara și Brașov, voluntari ai Asociației Locus, lucrează, zilele acestea, la restaurarea Fântânii Mihalache Fratoștițeanu cunoscută de severineni sub denumirea populară de Fântâna Miresei sau Fântâna Portului.

Semnificația istorică și arhitecturală a fântânii, care a fost ridicată în urmă cu peste 135 de ani, face ca acest proces de restaurare să fie unul foarte complex și minuțios, motiv pentru care s-a început prin curățarea și punerea în siguranță a fragmentelor cele mai fragile.

Autoritățile locale, trezite poate la realitate de inițiativa tinerilor, au în vedere acum și recaptarea apei potabile. Mai mult, edilul urbei promite revitalizarea spațiului din împrejurimi.

„Pe lângă reparații, vom face eforturi și pentru recaptarea apei potabile pentru a o reda severinenilor în deplină siguranță. Mai mult decât atât, vom revitaliza și spațiul din împrejurimi, prin amplasarea de bănci și modernizarea sistemului de iluminat. Urmărim astfel să repunem în circuitul turistic acest vestigiu istoric, ignorat de zeci de ani, dar cu o valoare profundă pentru municipiul nostru”, spune Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.