Fiecare are bucățica lui de festival. Au muncit din timp…cu drag pentru oameni, după cum spune Bianca Turcitu. Au dat viață sentimentelor…construind păpuși, povestește Darius Zamfir, adolescent din Craiova. S-au întâlnit zi de zi, după ce au primit răspuns favorabil pentru a fi voluntari la Festivalul Puppets Occupy Street, cu o echipă care a reușit, alături de organizatori, să scrie o poveste și anul acesta.

Pentru această poveste de succes, 40 de voluntari au muncit cot la cot cu echipa Teatrului Colibri din Craiova. Au venit cu idei noi, au pus în practică altele, au respectat reguli, au ținut seamă de un anumit program și, poate cel mai important lucru, au fost ei înșiși, fără se le fie teamă să-și exprime opinia.    

Pentru prima dată voluntar în cadrul Festivalului Puppets Occupy Street, Bianca Turcitu a simțit că munca depusă pentru pregătirea acestui eveniment a fost pentru oameni. Pentru cei care, participând la Parada Păpușilor Gigant, aplaudă și se bucură de fiecare secundă.         

„Mă numesc Turcitu Bianca și pe 8 septembrie împlinesc 13 ani. Mi-am dorit să fiu voluntar la Puppets Occupy Street  pentru că este Festivalul la care merg de mică. A fost o dorința a mea si sunt foarte fericită că mi s-a îndeplinit. Cum e să fiu voluntar la Puppets? Să fiu voluntar la Puppets…nu mi se pare foarte greu, pentru că ador ce fac și atâta timp cât ador să fac asta, mi se pare foarte ușor. O experiență unică, am cunoscut artiști noi, doi la care țin foarte mult, respectiv Nemanja Miric și Diaconu Bianca! Este o experiență pe care nu o poți uita. Te distrezi și, în același timp, muncești cu drag pentru oameni”, spune Bianca.

Darius, și el tot pentru întâia oară voluntar la acest eveniment, mai vrea timp…timp pentru festival. A trecut cam repede și, spune tânărul, ar repeta oricând această minunată experiență.

„Făcând voluntariat în cadrul acestui festival, m-am simțit extraordinar. Este minunat să faci parte din echipa Puppets Occupy Street, dar îmi pare rău că timpul trece foarte, foarte repede. În prima fază, când lucram la păpuși mi-a plăcut că am dat viață sentimentelor mele, tocmai prin intermediul păpușilor. Acum, în ultima zi, simt ca aș repeta în orice zi experiența de voluntar și recomand oricui să încerce să se implice”, povestește Darius Zamfir.

Fiecare voluntar Puppets Occupy Street are bucăția lui în acest festival. Pas cu pas, lipitură cu lipitură pentru confecționarea unui pantof, de exemplu, atelier cu atelier, acești tineri reușesc să arate că se poate.

Că se poate a demonstrat, zece ani la rând, și echipa Teatrului Colibri Craiova. Anul acesta, mai mult ca oricând, dar despre acest lucru…într-un material viitor. Să lăsăm minunații voluntari și păpușari să ducă misiunea la bun sfârșit: să le fim aproape la parada care, în această seară, anunță finalul Puppets Occupy Street, ediția 2023.