Proiectul privind amenajarea și modernizarea centrului pietonal din Târgu Jiu intră în linie dreaptă, anunță edilul Marcel Romanescu.

Investiția se ridică la șase milioane de euro. Suprafața ce se va amenaja este de 33.000 metri pătrați.

„Centrul Pietonal este oglinda orașului și nu acceptăm compromisuri în ceea ce privește amenajarea și modernizarea acestui obiectiv. 6 milioane de euro este valoarea totală a investiției, urmând a se interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați. Spațiile verzi vor fi reamenajate, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați. Betonul amprentat va acționa ca o bază, peste care se va aplica un adeziv ce va fixa piatra naturală care va defini centrul orașului. Transformăm centrul civic într-o zonă superbă, destinată relaxării, plimbării în aer liber”, a scris edilul urbei, într-o postare pe Facebook.

O asociere de firme, East Coast Construction and Remodeling SRL, Frasinul SRL și K&K Studio de Proiectare SRL, se ocupă de proiectarea și executarea lucrărilor.

Reprezentanții acestor firme fac dese deplasări în teren, mai spune primarul, pentru că își doresc implementarea unui proiect perfect pentru oraș.