„M-a pupat! În momentul în care l-am luat în brațe s-a lipit de mine și s-a agățat cu mânuțele strâns în jurul gâtului. În acea clipă, tot ce am simțit a fost disperarea acestui copil de a fi pierdut pentru totdeauna ! Asta mi-au transmit mânuțele care m-au îmbrățișat cu atâta putere.”

Acest lucru l-a declarat un polițist din Gorj, luni, imediat după ce a găsit un copil în vârstă de 8 ani ce fusese dat dispărut.

Polițiștii, jandarmii, pompierii și voluntarii au făcut tot ce era posibil, luni după-amiază, ca o simplă plecare voluntară de la domiciliu să nu se transforme într-o adevărată tragedie.

Băiețelul  își va sărbători, peste câteva zile, cei 8 anișori, în siguranță, lângă familie, datorită unei mobilizări exemplare și datorită unor oameni care fac cinste acestor meserii.

Băiețelul ale cărui mânuțe și-au lăsat amprenta pe uniforma polițistului este un copil cu deficiențe, locuiește împreună cu cei trei frați într-o zonă rurală, într-o familie modestă, iar astăzi, în jurul prânzului, s-a îndepărtat de casă și nu a mai reușit să își găsească drumul înapoi.

Acela a fost momentul când părinții, disperați, au anunțat polițiștii.

În mai puțin de 4 ore, înainte de lăsarea întunericului, copilașul a fost găsit pe marginea unui pârâu, într-o zona cu vegetație deasă, dezorientat, confuz și disperat.

„Sunt recunoscător că am putut să ajut, pentru că am fost la locul potrivit, în momentul potrivit, acolo unde a fost nevoie de ajutorul meu. În același timp, mă simt norocos că am primit cea mai emoționantă recompensă, o îmbrățișare care a lăsat urme pe uniforma și în sufletul meu”, a spus Ionuț, polițistul care l-a găsit pe copil.

Ionuț este agent în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, încadrat din 2016, iar de luni poartă cu mândrie, pe uniforma lui, conturul lăsat de omulețul care își va petrece ziua alături de familia sa.