Cu 120 de ani în urmă, prindea viață una dintre cele mai frumoase povești ale Craiovei: povestea Parcului Nicolae Romanescu. Inaugurat pe 29 septembrie 1903, după trei ani de muncă neîntreruptă, pe baza unui proiect medaliat cu aur la Paris, parcul se dezvăluia în toată frumusețea sa, așa cum fusese el gândit și proiectat de Édouard Rédont și Nicolae Romanescu. 

La moment aniversar, Primăria Craiova propune o călătorie în timp și invită craiovenii să participe la cea mai mare Paradă a Costumelor de Epocă.

Parada va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, pe traseul Piața Mihai Viteazul – Calea Unirii – Parcul Nicolae Romanescu și va recrea atmosfera anilor 1900, din dorința de a retrăi parfumul acelor timpuri și de a (re)descoperi istoria unuia dintre cele mai frumoase parcuri din Europa.

Astfel, craiovenii sunt invitați cu mic, cu mare, la o plimbare pe acorduri de muzică de promenadă, însoțiți de trăsuri cu cai și mașini de epocă.

Cu un joben, o pălărie, frac și rochie de epocă la purtător, haideți să călătorim în trecut și să descoperim împreună cum a fost la inaugurare.

Evenimentele dedicate Parcului Nicolae Romanescu se vor desfășura între 29 septembrie și 1 octombrie 2023 și vor include expunerea, în premieră, a medaliei de aur câștigată de Rédont la Paris în anul 1900, dar și a unor documente și schițe inedite.

„La fel ca în anul 1903, în parc se vor regăsi expoziții de pictură, concert de muzică militară, invitație la vals și multe alte surprize ce vor fi dezvăluite în curând, pe www.primariacraiova.ro și pe pagina de facebook a Primăriei Craiova. Până atunci, haideți cu mic, cu mare, să reconstituim fascinația începutului de secol XX”, spun reprezentanții Primăriei Craiova.