Inconștiența sau dezinteresul definesc capacitatea de reacție a autorităților locale din comuna doljeană Bârca. Dacă în vara acestui an, edilul Cristinel Urtilă a recunoscut că unul dintre podurile din localitate reprezintă un real pericol pentru cetățeni, dar că va lua măsuri de siguranță, până noul pod va fi gata, nimic nu s-a întâmplat în acest sens.

Lucrările la noul pod se derulează, așa cum îi șade bine constructorului, cu pauze. Au tot avut felurite piedici birocratice, a spus unul dintre paznici, motiv pentru care „s-a și stagnat, dar s-a și lucrat”, potrivit acestuia.

În tot acest timp, oamenii din comună continuă să vorbească despre faptul că cei de la primărie s-au blocat și ei în a expropria persoane care au proprietăți în zona podului buclucaș. Evident, edilul susține că sunt doar zvonuri și povești spuse pe ulițele comunei.

Dacă la începutul acestei veri primarul, conștient fiind și el de riscurile la care se expun cei care trec cu mașina, tractorul, căruța, bicicleta pe acest pod, era convins că va lua măsuri de siguranță, realitatea îl contrazice. Nu s-a mișcat un pai și totul a fost spus doar pentru că trebuia să fie spus. Nici actualul șantier nu este semnalizat corespunzător. De fapt, nu este semnalizat deloc!

Situația din Bârca dovedește, din nou, faptul că autoritățile acționează abia după ce un eveniment nedorit se întâmplă. Ferească Dumnezeu ca ceva să se întâmple și în acest caz! În acest caz în care cei care răspund de binele acelei comunități sunt fie inconștienți, fie dezinteresați.

Când Cristinel Urtilă a câștigat alegerile trecute, începuseră lucrările la un nou pod peste Desnățui dar, spune edilul, când au ajuns la peste 50%, constructorul a abandonat proiectul. Acum o altă firmă se ocupă de lucrări și primarul este încrezător că vor fi gata până la sfârșitul acestui an.

Lucrările de până acum au fost realizate cu fonduri din bugetul local. Este vorba despre aproximativ 400.000 de lei. Pentru a finaliza lucrarea, mai era nevoie, potrivit declarațiilor din mai, de maximum 1 milion de lei, iar bugetul local pentru acest an le permite alocarea acestei sume.