Locuitorii blocurilor situate pe strada Aristizza Romanescu din Craiova, acolo unde focul a mistuit munca de-o viață a oamenilor, total sau parțial, au în continuare nevoie de ajutorul nostru. Nu știu când acasă va redeveni cu adevărat acel loc unde se vor simți în siguranță, dar nici nu și-au pierdut speranța.

Toți cei care doriți să-i ajutați, vă stă la dispoziție contul principal în lei :

cont de CEC – RO78CECEB00030RON2864838

În ceea ce privește autoritățile, a fost oferit sprijin în tot acest timp.

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, spune că după ce se va cunoaște exact necesarul de materiale de construcții se vor face demersurile pentru obținerea unui sprijin de la rezervele statului.   

„Nu suntem străini de ceea ce trăiesc oamenii care au rămas fără case în urma incendiului din cartierul Craiovița. Sunt cazați bine, au condiții, au hrană și toată îngrijirea de care au nevoie. De altfel chiar am fost împeună cu doamna primar să îi vizităm atunci imediat după ce au fost relocați, să vedem cum sunt și ce nevoi urgente au pentru că acasă au pierdut tot, inclusiv actele de care era nevoie pentru demersurile ulterioare. Doamna primar a rămas în permanentă legatură cu ei.  Oriunde ar fi cazați îmi dau seama că nu este confortul de acasă, dar este o perioadă și le mulțumim oamenilor că înțeleg. Așteptăm necesarul de materiale de constructii pentru ca în baza lui să putem face noi mai departe Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru obținerea unui sprijin de la rezervele statului. Oamenii trebuie să știe că nu sunt abandonați, nu am uitat de ei, facem tot ce putem să îi ajutăm”, a spus Diaconu.

Ce spun reprezentanții primăriei

La rândul lor, reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că și ei așteaptă acel necesar pentru a face următorul pas în acordarea ajutorului.

În prezent, în centrele sociale mai sunt cazate 11 persoane care beneficiază de hrană, asistență socială, medicală și psihologică.

Totodată, 27 de persoane ale căror locuințe au fost grav avariate au primit o indemnizație în valoare de 10.000 lei.

„În urma incendiului din cartierul Craiovița Nouă, ce a cuprins trei blocuri de locuințe din Str Aristizza Romanescu Nr. 1, 2 și 3, Primăria Municipiului Craiova, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a pus la dispoziția peroanelor afectate de incendiu aproximativ 80 de locuri pentru adăpost și hrană, în centrele sociale, până la rezolvarea situației locative. În acest sens, s-au primit solicitări din partea a 14 persoane.

În acest moment, în centrele sociale mai sunt cazate 11 persoane care beneficiază de hrană, asistență socială, medicală și psihologică.

Totodată, 27 de persoane ale căror locuințe au fost grav avariate au primit o indemnizație în valoare de 10.000 lei.

De asemenea, toate regiile din subordinea Primăriei au fost mobilizate și au sprijinit persoanele afectate în zilele imediat următoare și de câte ori a fost nevoie ulterior.

În același timp, așteptăm necesarul final de materiale de construcții, pentru a obține sprijin de la rezervele statului, prin Consiliile Local și, respectiv, Județean pentru Situații de Urgență, astfel încât să putem ajuta oamenii să-și refacă cât mai repede locuințele”, au precizat reprezentanții Primăriei Craiova.