Cel de-al doilea lot de echipamente achiziționate în cadrul proiectului „Creșterea gradului de siguranță a Aeroportului International Craiova prin achiziționarea de echipamente specifice” a fost recepționat zilele acestea.

Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Sorin Manda, este vorba de trei autospeciale pentru curățat zăpada de pe pistă, cu plug, perie rotativă și tubosuflantă Schmidt, în valoare totală de peste 2,6 milioane de euro.

Echipamentul este destinat deszăpezirii și maturării cu perie și suflantă a pistei de decolare-aterizare, articulat compus din sașiu tractor și parte specială, care are în componența sa o lamă (plug) de zăpadă cu lungime de 7.200 mm, montat frontal; perie cilindrică, cu lungime de 6.300 mm; suflantă de mare putere, amplasată în zona punții spate.

În primăvara acestui an, au mai fost recepționate două echipamente, în valoare de peste 1 milion de euro, respectiv un echipament multifuncțional cu atașamente pentru întreținerea suprafețelor aeroportuare înierbate și un degivror aeronave, autopropulsat, model Typhoon, au fost livrate de către asocierea de firme care a câștigat licitația.

În valoare totală de aproape 12 milioane de euro, proiectul vizează achiziția de echipamente de ultimă generație pentru activități de situații de urgență.