Toate magazinele Kaufland din Craiova au fost verificate de către comisarii Protecției Consumatorilor, în cele patru puncte Kaufland Grill fiind depistate nereguli.

Potrivit reprezentanților CJPC Dolj, controlul a vizat și în interiorul supermarketurilor.

În privința celor patru puncte de lucru Kaufland Grill, toate au fost amendate și în cazul a trei dintre acestea s-a luat măsura opririi activității până se remediază deficiențele depistate.

De asemenea, comisarii de la Protecția Consumatorului au oprit de la vânzare aproape 150 de kilograme de produse.

„În urma controalelor, cele patru puncte de lucru au fost sancționate, rezultând un număr de 13 amenzi, în valoare de 45.000 lei. A fost oprită definitiv de la comercializare o cantitate de 149,2 kg de produse , în valoare de 3.000 lei. A fost dispusă măsura de oprire temporară de la prestarea serviciilor pentru 3 unități Kaufland Grill, până la remedierea deficiențelor”, arată CJPC Dolj.

Referitor la deficiențele depistate, acestea se referă la: nerespectare temperatură zona masă caldă, lipsa graficului schimb ulei, produse depozitate necorespunzător, preparate din carne fără etichetă – elemente identificare și caracterizare, pereți cu vopsea sărită, urme de rugină, depuneri grosiere de grăsime, agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu urme de gheață în exces, chedere rupte, ventilatoarele din interiorul agregatelor cu depuneri de praf și mizerie, produse la care nu era menționată data deschiderii deși  producătorul menționează pe etichetă.

Și în interiorul supermarketurilor au fost identificate deficiențe privind: produse cu ambalaje deteriorate, produse depreciate calitativ la raionul legume-fructe, produse lactate expuse fără a respecta Legea 307/2022.