Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” nu a mai avut loc, anul acesta, reprezentanții Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova menționând că s-a luat decizia ca acest eveniment să nu se mai desfășoare din cauza numărului mic de aplicanți și a relevanței proiectelor depuse.

Ediția din anul 2023 a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene, spun reprezentanții Casei Traian Demetrescu, organizatorii evenimentului, a avut ca temă propusă „Ziua Independenței”.

Produsele culturale ale Simpozionului ar fi trebuit să fie două lucrări sculpturale din marmură albă, realizate în stil abstract sau figurativ, la latitudinea sculptorilor și o poartă monumentală realizată din materiale compozite, moderne.

„În urma call-ului deschis în perioada 08 iunie – 23 iulie 2023 au fost depuse trei proiecte de poartă monumentală și două proiecte de sculptură în marmură. Deliberând, juriul a considerat că lucrările de sculptură în marmură nu se ridică la standardele estetice așteptate pentru lucrări care să fie realizate în cadrul unui simpozion internațional de sculptură.  Având în vedere că specificul Simpozionului este sculptura în marmură, iar simpozionul presupune prezența efectivă a mai multor artiști, aceștia sculptând într-un spațiu amenajat special, deschis publicului, instituția noastră a decis ca ediția din 2023 a Simpozionului să nu se mai desfășoare”, explică directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Laurențiu Tudor.

Anul trecut a avut loc cea de-a a X-a ediție a Simpozionului, eveniment ce s-a desfășurat pe o perioadă de aproape două luni, față de anii trecuți când dura doar o lună.