Asociația Junior Chamber International (JCI) Craiova a participat cu entuziasm la Semimaratonul Craiovei, susținând cauza “Craiova pe biciclete” din cadrul proiectului Bike for SDG. Această inițiativă își propune să monteze rasteluri de biciclete în școlile din oraș și să promoveze beneficiile mersului pe bicicletă în activitățile zilnice, alături de obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD-uri).

Semimaratonul Craiovei este un eveniment de alergare dedicat strângerii de fonduri pentru cauze comunitare. Sub deviza „Împreună pentru Comunitate!”, evenimentul aduce împreună oameni care aleargă pentru schimbări pozitive în care cred. Prin participarea noastră, am dorit să implicăm comunitatea într-o acțiune de caritate și mișcare benefică pentru sănătate.

Cauza noastră, “Craiova pe biciclete”, are ca scop montarea de rasteluri de biciclete în școlile din Craiova, facilitând astfel accesul elevilor la un mijloc de transport ecologic și sănătos. În plus, prin promovarea ODD-urilor, ne dorim să educăm tinerii și întreaga comunitate despre importanța utilizării bicicletei pentru un stil de viață durabil și responsabil.

“Pe parcursul Semimaratonului Craiovei, voluntarii noștri au împărtășit participanților și publicului larg cum mersul pe bicicletă poate îmbunătăți viața de zi cu zi, contribuind în același timp la atingerea țintelor din Agenda 2030. Evenimentul a fost un prilej minunat de a reuni oameni pasionați de sport și de schimbări pozitive pentru comunitatea noastră.” a declarat Alexandra Matei, ofiter relatii cu presa proiect Bike for SDG.

Pentru mai multe informații despre proiectul Bike for SDG și inițiativele noastre viitoare, vă invităm să ne urmăriți pe rețelele de socializare și să vizitați site-ul nostru oficial.

https://www.facebook.com/Bike4SDG

A fost lansat și un sondaj dedicat utilizării bicicletei în Craiova, desfășurat în perioada 1 septembrie 2023 – 1 iunie 2024.

Accesând link-ul https://forms.gle/YTpCL2G7Ft4P1xcA8  dorim să cunoaștem experiențele și părerile voastre legate de mersul pe bicicletă în oraș, de infrastructura existentă, de provocările întâmpinate și de sugestiile pentru îmbunătățirea condițiilor pentru bicicliști.

Cauza Craiova pe biciclete face parte din proiectul Bike for SDGs Craiova finanțat prin Programul Corpul European de Solidaritate, Acțiunea Proiecte de voluntariat/Proiecte de solidaritate. În cadrul acestui proiect ne-am propus să promovăm bicicleta ca fiind un factor important în îndeplinirea țintelor aferente celor 17 ODD-uri de la e-cycling la cargo cycling având un efect direct asupra implementării unui număr de 11 ODD-uri.