Osteoporoza face ca oasele să devină slabe și fragile, astfel încât acestea se rup cu ușurință – chiar și ca urmare a unei căderi minore, a unei lovituri sau a unei mișcări bruște. Fracturile cauzate de osteoporoză pot pune viața în pericol și reprezintă o cauză majoră a durerii și a dizabilității pe termen lung.

Osteoporoza este tratată și de către medicul endocrinolog, care poate pune un diagnostic precis, prin identificarea cauzelor posibile, ulterior emiterea unui tratament adecvat și monitorizarea periodică a pacienților.

Se estimează că la nivel mondial, una din trei femei și unul din cinci bărbați cu vârsta de 50 de ani și peste vor suferi o fractură osteoporotică. La nivel mondial, osteoporoza cauzează peste 8,9 milioane de fracturi anual, ceea ce înseamnă o fractură din cauza osteoporozei la fiecare 3 secunde.

De la începutul acestui an și până în prezent, la Cabinetul de Endocrinologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, au beneficiat de consultații 1.985 pacienți.

De asemenea, pentru testarea detaliată (DEXA) a osteoporozei au fost efectuate 656 de teste DEXA – acestea se efectuează în cadrul Laboratorului de Rdaiologie și Imagistică Medicală (aici se fac și programările).

DEXA este cea mai nouă şi modernă metodă de diagnosticare a osteoporozei. Explorarea presupune utilizarea de raze X cu intensităţi diferite, fiind determinat gradul de reducere a densităţii osoase. Testul este neinvaziv şi nedureros. Scanarea densităţii osoase poate dura de la 10 până la 20 de minute, iar pacientul trebuie să stea nemişcat pe masă în timpul testării.

Pentru consulturi de specialitate și tratamente adecvate vă puteți adresa medicului endocrinolog din cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Dr. Mădălina Popescu, medic specialist endocrinolog, care are competență și în ecografie endocrină, oferă consultații în Cabinetul de Endocrinologie, de luni până vineri, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie și a unei programări.

Programarea se face telefonic la nr. 0741151346 sau online https://programari.spitalgorj.ro/Appoin…/IndexAppointments