Compoturi, dulcețuri de tot felul, zacuscă de vinete, de fasole sau de ciuperci, castraveți, gogoșari și conopidă la borcan, salată de sfeclă și hrean, plăcinte, prăjituri, fructe și sucuri proaspete, dar și obiecte realizate hand-made, de toate acestea s-au bucurat toți cei care au trecut, joi, pe la „Festivalul aromelor de toamnă”, eveniment organizat la Școala Gimnazială Braloștița.
Curtea unității de învățământ a devenit, pentru câteva zeci de minute, un adevărat spațiu destinat vânzării conservelor pentru iarnă, al bunătăților și al obiectelor decorative, elevii și preșcolarii intrând foarte bine în rolul unor adevărați negustori.
A fost pentru întâia oară când la Școala Gimnazială Braloștița s-a organizat un asemenea eveniment și, spune directoarea instituției de învățământ, Alina Hantea, intenția este ca acesta să devină tradiție.
Perseverenți și înarmați cu răbdare, micii negustori au vândut toate bunătățile pregătite cu migală alături de părinții care au susținut acțiunea.
A spus DA învitației de a participa la eveniment și un echipaj din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Frații Buzești Craiova, elevii aflând astfel informații despre această profesie.
Și cum de la un asemenea festival dedicat toamnei nu avea cum să lipsească muzica populară, formația locală Bora Band a readus, în rândul participanților și al organizatorilor, voia bună și au dat semnalul că folclorul nu moare niciodată, mai ales în lumea satului.
„Frumusețea, strălucirea culorilor din curtea școlii și aroma mâncărurilor alese ne-a îndemnat să participăm la această sărbătoare unde voia bună, susținută de formația locală Bora Band, și atmosfera prietenoasă au creat un adevărat spectacol al celui mai bogat anotimp. Joi am organizat prima ediție a <<Festivalului aromelor de toamnă>> și, da, ne dorim să devină o tradiție. Începutul este promițător, acțiunea reunind aproximativ 400 de copii și cadre didactice. Vorbim despre preșcolari și elevi pregătitoare-clasa VIII. Ne bucură faptul că părinții ne-au fost alături, le mulțumim și acest lucru ne încurajează să continuăm cu viitoarele ediții”, a spus directorul Școlii Gimnaziale Braloștița, Alina Hantea.
Efortul elevilor și al preșcolarilor a fost răsplătit financiar, cadrele didactice implicate în derularea proiectului menționând faptul că ei învață, prin participarea la astfel de activități, să lucreze în echipă și pentru un obiectiv comun.