Restaurant cu specific pescăresc, lac populat cu peşti, tiroliene și multe alte elemente surpriză au fost anunțate de către autoritățile municipale, în noiembrie 2018, când a fost inaugurat Parcul Hanul Doctorului din Craiova. Deși reamenajarea acestei zone a însemnat cheltuieli, numeni nu a părut interesat măcar să o întrețină. S-a renunțat la idea dezvoltării zonei pentru că aici va fi amenajat Dracula Parc, dar craioveanul sau, Doamne ferește, turistul care ajunge aici va pleca cu un gust amar.

Poartă lipsă, o alta ruptă, morman de bănci și mese dezmembrate, eroi din poveste, creați din acel lemn despre care reprezentanții Casei de Cultură Traian Demetrescu spun că este tratat pentru a rezista în timp, crăpați, grătare infecte, corabie murdară și cu elemente lipsă, mizerie în anumite zone ale lacului, aceasta este descrierea, în mare, a Parcului Hanul Doctorului din Craiova, inaugurat la începutul lunii noiembrie 2018.

La vremea respectivă, când edil era Mihail Genoiu, autoritățile promiteau dezvoltarea zonei. Obiectivul era măreț, ce-i drept, dacă ne gândim ce presupune amenajarea unui restaurant cu specific pescăresc. Erau anunțate două astfel de locații, iar pentru una dintre ele au fost lăsați suporții pentru un prim ponton.

Realitatea a demontat toate aceste planuri și, mai mult, autoritățile arată că nu sunt în stare nici măcar să îngrijească ceea ce au inaugurat în 2018. Spun că vor face aici Dracula Parc. Mai durează, evident. Și dacă mai durează, de ce să nu avem grijă de ceea ce s-a făcut în zonă?! De ce să ne batem joc de investiții? Au fost bani alocați în această direcție!

Băncile-personaje din poveste sunt crăpate, mobilierul din zona grătarelor este rupt și adunat într-un morman de resturi. Gazdă îi este o căsuță din lemn, și ea praf la rândul ei. Grătarele sunt infecte și distruse pe alocuri. Corabia are elemente rupte, iar pontonul nu mai prezintă siguranță și lista eșecului poate continua.

În paralel cu acest dezastru înregistrat la marginea Craiovei, actuala administrație anunță și inaugurează parcuri noi. Rămâne de văzut ce vom avea peste trei, patru ani, ținând cont de modul în care autoritățile aleg să aibă grijă de ceea ce inaugurează cu fast și încredere în viitor.