Începând de luna aceasta, la Craiova va funcționa Fabrica de Emoții, prima clinică de psihoterapie din Oltenia, a cărei echipă de specialiști abordează o gamă variată de probleme, precum anxietatea, depresia, stresul, relațiile, încrederea în sine și multe altele, ajutând adultul sau copilul să își construiască o viață plină de emoții pozitive.

Echipa de terapeuți experimentați și dedicați, spune Georgiana Tănase, fondatoarea clinicii, oferă un mediu sigur și confidențial pentru a explora și înțelege mai bine sentimentele, gândurile și comportamentele care pot influența viața.

Serviciile Fabricii de Emoții se adresează atât adulților, cât și copiilor.

„Echipa noastră se dedică sprijinirii părinților și copiilor prin programe personalizate de dezvoltare, jocuri și tehnici adaptate cu atenție fiecărei vârste și necesității individuale ale celor care ne trec pragul. Sunt pasionată de a înțelege comportamentele copiilor și ale adolescenților, îmi dedic timpul pentru a-i ajuta și pentru a-i îndruma prin terapie, programe și cursuri de dezvoltare personală tocmai pentru a-și înțelege și ei emoțiile la rândul lor. Dorința de a mă perfecționa în acest domeniu m-a împins să ajung un om împlinit pe plan profesional, urmându-mi traseul în carieră cu ambiție, pasiune și dezvoltare personală continuă pentru a reuși să îmbin utilul cu plăcutul și să nu simt niciodată că <<muncesc>>, spune Georgiana Tănase.

Au ales să vină la Craiova pentru că în zona Olteniei nu funcționează, până acum, o astfel de clinică.

„Povestea a început în cadrul podcastului meu, când m-am întâlnit cu Radu Bălănescu, psihoterapeut integrativist din Craiova, iar propunerea a venit de la el întrucât nicăieri în zona aceasta a Olteniei nu există o clinică de psihoterapie. Venim cu servicii de dezvoltare pentru copii, pentru adolescenți, pentru adulți, grupuri de adicții, atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți, eu și Radu având specializare pe această parte de adicții, și cu sesiunile de neuroptimal-cu ajutorul unor senzori, creierul identifică în timp real activitatea cerebrală. Tu asculți o muzică în căști, iar în momentul în care identifică o sarcină electrică negativă, muzica se oprește pentru foarte puțin timp. Creierul învață, astfel, prin condiționare operantă, că el trebuie să gândească pozitiv”, completează Georgiana Tănase.

 Activitatea grupurilor va începe pe 16 noiembrie, cu ședințe de 90 de minute.

„Pentru părinți, avem serviciul de parenting. Vom face workshopuri împreună cu Mariana Pădureanu, colega noastră, iar pe copiii de peste 3 sau 4 ani îi așteptăm la dezvoltare personală. Acticivitatea Fabricii de Emoții începe în data de 6 noiembrie, iar activitatea grupurilor pe 16 noiembrie. Un grup înseamnă 10 copii maxim, cu ședință de 90 de minute. Întâlnirea are loc la două săptămâni. Noi facem un abonament pe jumătate de an școlar sau pe un an școlar. Gruprurile vor avea activitate în perioada noiembrie-iunie”, conchide Georgiana Tănase.

Fabrica de Emoții organizează și tabere de dezvoltare personală pentru copii, adolescenți și adulți. Activitățile specifice sunt: relaxare, meditație, mișcare în aer liber, jocuri de echipă la exterior, cercuri de artă, activități de conectare la interior, înviorare cu antrenor de Fitness specializat pe lucru cu copii. De asemenea, echipa oferă o gamă variată de terapii creative, inclusiv drama therapy, terapie integrativă de grup, schema therapy și cercuri de artă. Aceste activități stimulante și interactive încurajează creativitatea, imaginația și exprimarea personală. Ele reprezintă o modalitate excelentă pentru copii de a se conecta cu sine și cu ceilalți, într-un mediu sigur.

Mai multe informații despre Neuroptimal

Neuroptimal se bazează pe premisa că creierul are capacitatea de a se regla și poate să optimizeze propriile funcții. Acest sistem monitorizează activitatea electrică a creierului în timp real, folosind electrozi plasați pe scalp. Prin intermediul unor algoritmi sofisticați, Neuroptimal oferă feedback imediat și neorientat, contribuind la ajustarea modelelor de funcționare ale creierului.

Sesiunile cu Neuroptimal includ ascultarea unei muzici relaxante și plăcute, în timpul cărora sistemul furnizează feedback subtil prin intermediul unor întreruperi sau distorsiuni inopinate în sunet. Aceste „întreruperi” sunt detectate de creier și îi servesc drept semnale pentru a atrage atenția asupra anumitor modele nedorite. Treptat, creierul învață să-și ajusteze activitatea și să evite astfel de modele nedorite.

Practic, Neuroptimal optimizează funcționarea creierului, contribuind la reducerea stresului și anxietății, îmbunătățirea concentrării, clarității mentale, calității somnului și performanței cognitive. Deoarece este o abordare neorientată, acest sistem se adaptează individual la fiecare utilizator și la nevoile sale specifice.

Este important de menționat că Neuroptimal poate fi folosit atât de către profesioniști din domeniul sănătății mintale, cât și de către persoanele care doresc să-și îngrijească propria sănătate mentală și starea de bine. Cu toate acestea, întotdeauna se recomandă consultarea unui specialist înainte de a începe terapia cu Neuroptimal.

Aparatul Neuroptimal este un sistem de antrenament al creierului, care utilizează tehnologia de neurofeedback dinamic. Acesta monitorizează activitatea creierului în timp real și furnizează feedback sub formă de semnale audiovizuale, ajutându-vă să vă reglați propriul model de funcționare a creierului.

Există mai multe beneficii asociate utilizării aparatului Neuroptimal, inclusiv: 

Reducerea stresului

Îmbunătățirea somnului

Creșterea performanței cognitive

Îmbunătățirea sănătății mentale.