Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova au fost vizitați, astăzi, de polițiștii și pompierii doljeni, acțiune derulată în cadrul Programului Național „Școala Altfel”.

Cu această ocazie a fost desfășurată o activitate educativă pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, elevilor fiindu-le prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență.

Astfel, elevii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

De asemenea, polițiștii rutieri le-au prezentat elevilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere, precum și autospecialele de poliție.

La rândul lor, poliţiştii criminalişti le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor. Tot cu această ocazie a fost organizată şi o expoziţie cu armamentul aflat în dotarea poliţiştilor.

Pompierii doljeni au prezentat și ei modul în care acționează în situații de urgență, au prezentat tehnica, au vorbit despre serviciul SMURD, elevii fiind pentru câteva minute lucrători ISU Dolj.

Totodată, elevii au primit informații și despre acordarea primului ajutor.  

Acțiunile s-au derulat în curtea unității de învățământ, cadrele didactice și conducerea instituției fiind alături de elevi, de polițiști și de pompieri.