Joi, preț de câteva ore, toamna darnică a făcut un popas la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, aducând cu ea roade bogate și parfumate, flori, decorațiuni specifice sezonului, dulcețuri, compoturi, zacuscă, murături, plăcinte fel de fel, prăjituri cu fructe, clătite, gogoși, brioșe cu dovleac sau cu prune, mere glazurate, limonadă și multă voie bună asigurată de artiștii unității de învățământ.  

Acest popas a devenit, astfel, un mare Târg de toamnă, ajuns la cea de-a V-a ediție, o acțiune cu răsunet și recompense pentru fiecare participant, un curcubeu de talent și bucurie, după cum spune Dana Cotfasă, directorul unității de învățământ.

„O zi aurie de noiembrie…Soarele ne-a zâmbit șăgalnic și ni s-a alăturat la cea de-a V-a ediție a Târgului de toamnă la Școala Gimnazială „MihaiViteazul”. Curtea școlii noastre, colorată și veselă, a arătat ca un stup de albine pentru că părinții și copiii au dovedit cu măiestrie și entuziasm că pot fi creatori de frumos, realizând cele mai îmbietoare standuri și cele mai sugestive invitații celor dornici să le guste bunătățile. Spectacolul a fost un curcubeu de talent și bucurie, exprimat prin muzică și dans.

Muzica populară oltenească a creat un cadru de poveste acestui târg din 2023, aducând laolaltă măiestria mamelor și bunicilor în a face delicioase plăcinte cu dovleac sau dulcețuri aromate și entuziasmul elevilor îmbrăcați în ia tradițională, în a se bucura de magia evenimentului. O horă oltenească a adunat toate generațiile participante, a făcut ca atmosfera să fie incendiară.

Cumpărătorii produselor ecologice au fost stimulați cu bilete la tombola ce s-a dovedit a fi un moment așteptat cu sufletul la gură. A fost culoare, magie, măiestrie și energie pozitivă oferită de o organizare de excepție, datorată unor părinți implicați. Ne dorim ca această tradiție să nu fie întreruptă vreodată și în fiecare an să vă surprindem cu momente de neuitat”, a spus directorul Școlii „Mihai Viteazul” din Craiova, Dana Cotfasă.

În curtea unității de învățământ au fost amenajate nu mai puțin de 43 de standuri. Pornind de la elemente ce țin de tradiția românească, cadrele didactice, elevii și părinții au creat decoruri deosebite, punând astfel în valoare munca fiecărui participant-elev, cadru didactic, părinte.

La ediția din acest an a târgului, a fost organizată și o tombolă, moment mult așteptat de cei care au cumpărat bunătăți.

„Au fost amenajate 43 de de standuri, fiecare clasă întrecându-se în originalitate. Ca noutate a acestei ediții a fost tombola, fiecare participant, cumpărător a unor produse, în valoare de minim 20 de lei, având posibilitatea de a participa la tombolă. După numărul mare de bilete puse în urnă și a rezultatului financiar, credem că ne-au fost alături peste 2.000 de invitați”, a preciat directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova, Cristina Ciocoiu.

Cum fiecare eveniment de acest fel presupune atingerea unor obiective, cadrelele didactice și elevii de la „Mihai Viteazul” vor investi banii obținuți într-o imprimantă 3 D și în dotarea sălilor de sport cu tartan.  

„Ca în fiecare an, identificăm cu elevii și părinții nevoi, vise ale celor mici, ce pot fi îndeplinite. Anul acesta visul celor 1.115 elevi ai școlii este de a achiziționa o imprimantă 3D și de a dota noile săli de sport cu suprafață de tartan. Menționez că toată această activitate de strângere de fonduri s-a defășurat sub aripa ocrotitoare a Asociației de părinți <<Mihai Bravul>>, care ca de fiecare dată ne sprijină și ne încurajează”, a conchis Cristina Ciocoiu.

Din vânzarea produselor, negustorii de la „Mihai Viteazul” au strâns suma totală de 42.506 lei.

Podiumul:

PRIMAR: locul 1: clasa a II-a D, locul 2: clasa Preg E, locul 3: clasa I B;

GIMNAZIU: locul 1: clasa a V-a A, locul 2: clasa a VII-a D, locul 3: clasa a VI-a E.