Aeroportul Craiova a achiziționat trei scannere, cu raze X, de tip computer tomograf, pentru inspectarea bagajelor de cabină ale fluxurilor de pasageri. Noile echipamente sunt produse în Statele Unite ale Americii și doar trei aeroporturi din țară, între care și cel din Craiova, le folosesc.

Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Sorin Manda, acest echipament de scanare reduce timpul de verificare a bagajelor călătorilor.

„O componentă esențială a proiectului de Securizare Completă Indoor/Outdoor a Aeroportului Internațional din Craiova, a fost finalizată, marcând astfel angajamentul nostru ferm pentru securitatea și excelenta experiență a călătorilor noștri.

Este vorba de achiziționarea de tehnologie de ultimă generație, respectiv trei scannere, cu raze X, de tip computer tomograf, pentru inspectarea bagajelor de cabină ale fluxurilor de pasageri, produse în Statele Unite ale Americii, AeroportulInternaționalCraiova plasându-se astfel între primele trei aeroporturi din țară care utilizează astfel de echipamente.

Două dintre noile echipamente au fost montate și puse în funcțiune, în timp ce, cel de-al treilea echipament va fi folosit în cazul în care se impune un control suplimentar sau în caz de avarie a celor amplasate la benzi.

Prin implementarea întregului proiect de Securizare Completă Indoor/Outdoor a Aeroportului Internațional Craiova, nu doar prioritizăm securitatea, dar ne preocupăm și de eficiența procesului de securitate. Noul echipament de scanare reduce timpul de verificare a bagajelor, asigurându-ne că dumneavoastră începeți călătoria într-un mod lin și fără stres”, a menționat Manda.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 au fost accesați 76 milioane de lei pentru creșterea nivelului de securitate al incintei aeroportuare.