Duminică, 19 noiembrie, va avea loc concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. La acest concurs s-au înscris peste 10.000 de candidați, potrivit conform rezidentiat.ms.ro

Potrivit organizatorilor, la Rezidențiat 2023, alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, conform metodologiei de organizare a concursului.

Concursul se va desfășura în șase centre universitare, respectiv: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara.

Va fi test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

„Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu”, arată metodologia. 

Candidații pot afla sala și ora începerii probei de concurs pe paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie sau pe site-ul rezidentiat.ms.ro, în data de 16 noiembrie.

La centrul de concurs din Craiova s-au înscris nu mai puțin de 963 de candidați: 567-medicină, 170-medicină dentară, 226-farmacie.

Eventualele contestații privind răspunsurile corecte pot fi depuse de candidați până la data de 20 noiembrie 2023, ora 16.00.

Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut concursul, numai prin poștă electronică sau fax.