Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității din Craiova derulează, pe întreaga durată a anului universitar 2023-2024, un program de coaching, formare și evaluare personală destinat studenților și masteranzilor din ani terminali.

Programul are două module, cel de coaching și dezvoltare personală și cel de evaluare psihometrică.

„Este vorba despre un program desfășurat pe două module, destinat studenților și masteranzilor din anii terminali (III/II). Ambele activități sunt concepute să se plieze pe tipul de solicitare din partea studenților și pe nevoile identificate, formatul activităților fiind atât la nivel individual, cât și la nivel de grup. Modulul de Coaching și dezvoltare personală se realizează sub formă de workshopuri tematice, pe diverse topicuri alese în raport cu solicitările studenților interesați”, a spus Raluca Stamatescu, reprezentata Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității din Craiova.

Cel de-al doilea modul este cel de evaluare psihometrică.

Se face în cadrul CCOC prin instrumente specifice și se adresează tinerilor care doresc  să își evalueze anumite trăsături.

„În ceea ce privește modulul II, evaluarea psihometrică, se face în cadrul CCOC, prin instrumente specifice, pentru studenții și masteranzii care vor să își evalueze și să își măsoare anumite trăsături, precum personalitatea, inteligența, convingerile, atitudinea”, a completat Stamatescu.