Unul dintre articolele din „Regulamentul local privind dimensionarea numărului de parcări, în funcție de destinația și dimensiunile investițiilor” va fi modificat, dacă proiectul va trece de votul consilierilor locali craioveni, schimbările vizând parcările unităților de cazare din municipiu. 

Astfel, pentru fiecare unitate de cazare, numărul locurilor de parcare va fi 50% din numărul de camere.

Totodată, se prevede câte un loc de parcare dimensionat pentru autocare la fiecare 40 camere.

„Se aprobă modificarea art.13 din Regulamentul local privind dimensionarea numărului de parcări, în funcție de destinația și dimensiunile investițiilor, în municipiul Craiova, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.489/2021, care va avea următorul conţinut: <<Art.13. Pentru toate categoriile de construcţii de turism vor fi prevăzute locuri de parcare în funcţie de tipul de clădire şi de categorie, după cum urmează: a) pentru hotel, apart-hotel, motel, pensiune, hostel, numărul locurilor de parcare va fi 50% x numărul de camere; b) pentru hotel, apart-hotel, hostel, se vor prevedea câte un loc de parcare dimensionat pentru autocare la fiecare 40 camere; c) pentru fiecare dintre funcţiunile descrise se va prevedea un spor de 10% locuri de parcare pentru personalul propriu, aprovizionare, întreţinere, intervenţie; d) locurile de parcare se vor amenaja astfel încât să se poată asigura la sol o suprafaţă destinată spaţiilor verzi de minimum 25% din suprafaţa terenului>>”, arată proiectul de hotărâre ce va fi supus la vot în ședința din data de 28 noiembrie.

În prezent, potrivit regulamentul aflat în vigoare, numărul de locuri de parcare este egal cu numărul de camere de cazare construite. De asemenea, se acordă câte un loc de parcare dimensionat pentru autocare la fiecare 20 de camere.

În raportul efectuat în acest sens, se și justifică necesitatea acestui articol: „Municipiul Craiova capătă anual un grad sporit de atractivitate turistică, sens în care trebuie să sprijine investitorii din industria hotelieră”, spun autoritățile.

Ședința de consiliu local va avea loc în data de 28 noiembrie și modificarea se va face doar dacă proiectul trece de votul consilierilor.