Școala Gimnazială Decebal Craiova a demonstrat, săptămâna aceasta, generozitate și implicare comunitară prin donarea de fructe și legume către Școala Specială „Sf. Mina” și Centrul de îngrijire paleativă pentru persoane vârstnice din Craiova.

Această inițiativă promovează un stil de viață sănătos și sprijină categoriile vulnerabile ale societății.

Reprezentanții Centrului de îngrijire au exprimat recunoștința lor pentru gestul școlii, subliniind impactul pozitiv pe care-l aduc elevii în viețile persoanelor vârstnice.

În același timp, beneficiarii din Școala Specială au avut parte de o nouă sursă de hrană sănătoasă, iar colaborarea cu Școala Gimnazială Decebal a contribuit la creșterea conștientizării cu privire la nevoile acestor elevi.

Prin aceste acțiuni, Școala „Decebal” devine un exemplu demn de urmat în promovarea valorilor civice și a empatiei în rândul elevilor.

„ Această acțiune reflectă angajamentul nostru pentru responsabilitatea socială și implicarea activă în binele comunității. Elevii noștri au demonstrat nu doar generozitate, ci și empatie, înțelegând nevoile celor din jur și contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora. Apreciem eforturile depuse de către cadrele didactice și elevi în organizarea și implementarea acestui proiect, care nu doar promovează o alimentație sănătoasă, dar și consolidează legăturile între școală și comunitate. Mulțumim tuturor celor implicați, dar mai ales elevilor noștri și părinților care, ne sunt mereu alături în toate acțiunile. Suntem hotărâți sa continuăm să fim un agent de schimbare și solidaritate în comunitatea noastră”, a menționat Florin Marius Tucă, directorul Școlii Decebal din Craiova.  

„Sunt fericit că am putut să ajutăm oamenii mai în vârstă și colegii noștri de la Școala Specială donând fructe și legume. M-am simțit fericit și mândru sa fac parte din această acțiune. Împreună cu profesorii și colegii am învățat că, cele mai mici gesturi pot aduce o schimbare în viețile altora. Abia aștept să facem și alte lucruri bune împreună”, sunt cuvintele unuia dintre elevi.

„Sunt profund impresionată de inițiativa și generozitatea pe care copiii noștri de la Școala Gimnazială Decebal au arătat-o prin donarea de fructe și legume către căminul de bătrâni și școala specială. Această acțiune nu doar promovează valorile fundamentale ale empatiei și solidarității, ci și oferă o lecție importantă copiilor noștri. Văd cu bucurie cum educația lor nu se limitează doar la sălile de clasă, ci se extinde și în comunitatea în care trăim. Este reconfortant să știu că acești tineri își dezvoltă nu doar cunoștințe academice, ci și conștiința socială și responsabilitatea față de cei din jur. Le mulțumesc profesorilor și tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment. Este o dovadă clară că educația este mult mai mult decât lecțiile în sine și că, prin implicare și compasiune, putem influența pozitiv societatea în care trăim” spune profesor, dar înainte de toate mamă, Ileana Geaburu.