Cea de-a cincea ediție a campaniei „Încalță un copil”, în care organizatorii își propun să încalțe copiii invizibili ai României, este în derulare. Fiecare dintre noi poate astfel ajuta acei copii care trăiesc în condiții greu de imaginat și care în prag de iarnă merg desculți.

Ca în fiecare an, românii sunt invitați să cumpere și să doneze o pereche de încălțări noi.

Pot participa la campanie atât persoane fizice, cât și juridice – companii mici și mari sunt invitate să se alăture acestui demers prin care an de an, Fundația Zurli ajunge acolo unde oamenii nu își imaginează că există copii care au nevoie să fi văzuți și ajutați.

Există în continuare copii care merg prin ploaie ori zăpadă în papuci de cauciuc ori în teniși găuriți, pentru că familiile lor nu le pot asigura o pereche de ghete, copii din centre de plasament care nu au mai primit un lucru nou niciodată.

Astfel, prin campania „Încalță un copil”, Mirela Retegan – președintele Fundației Zurli își propune să încalțe cu ghete noi copiii din comunitățile vulnerabile, din sate uitate de lume unde cei mici nici nu îndrăznesc să viseze la ghete sau haine noi.

Până pe 15 decembrie 2023, românii din orice colț al țării și din diaspora pot să trimită sau să aducă o pereche de ghetuțe noi într-unul din punctele de strângere din țară. De asemenea, persoanele care doresc să se implice mai mult și să strângă ghetuțe în cadrul campaniei, pot contacta organizatorii printr-un simplu email la fundatia@zurli.ro, devenind astfel parte dintr-o acțiune colectivă la nivel național.

La Craiova, pachetele pot fi duse în două locații: Tucano Coffee Australia, Str. A.I Cuza, nr. 25, bl. M18 D parter Craiova, Dolj și Tucano Coffee Mallacoota (Promenada Mall Craiova) Strada Severinului, nr. 61 Craiova, Dolj 0799.708.333

Pachetele trebuie să conțină doar lucruri noi, iar pe lângă o pereche de ghetuțe, oamenii sunt încurajați să pună și alte lucruri necesare unui copil: haine noi, groase, să le țină de cald iarna (bluze, geci), o carte, o jucărie, o căciulă, un fular, rechizite pentru școală. Lista locațiilor din toată țara unde se pot duce sau expedia prin curier pachetele este disponibilă pe www.fundatiazurli.ro.

Campania se desfășoară pe teritoriul întregii țări, până pe 15 decembrie, urmând ca apoi ghetele și pachetele să fie împărțite copiilor de colaboratorii și asociațiile partenere în campanie.