În perioada 7-8 decembrie, s-a desfășurat, la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, a doua ediție a workshop-ului „CERCETĂRI PRIVIND RELAȚIA SĂNĂTATE, FITNESS ȘI ACTIVITATE FIZICĂ (HEALTH, FITNESS AND PHYSICAL ACTIVITY RESEARCH)” având ca temă „ABORDAREA HOLISTICĂ ÎN MANAGEMENTUL BIO-PSIHO-SOCIAL AL DURERII”.

Potrivit organizatorilor, în prima zi au fost prezentate informații științifice teoretice privind: fundamentele științifice ale electroterapiei, ozonoterapia în durere, integrarea electroterapiei în managementul durerii, aplicații practice și considerații etice și educație a pacientului, instrumente științifice în evaluarea și diagnosticul durerilor cronice.

Cea de a doua zi a evenimentului s-a bazat pe aplicații practice implicând trusa de evaluare a sensibilității și integrarea conceptului bio-psiho-social în managementul clinic al durerii cronice.

Participanții au fost angrenați în procesul de testare a sensibilității, de asimilare și aplicare al modelului ICF-CIF cât și în înțelegerea și gestionarea pacienților cu deficiențe senzoriale.

În cadrul manifestării științifice au fost diseminate și rezultatele a două proiecte Erasmus + “Clinical Key for Electrical Stimulation in Physiotherapy and Rehabilitation (CK4Stim)” și „Undergraduate Physiotherapy Pain Science Curriculum Augmentation (UPPSCALE)” coordonate de către Departamentul de Kinetoterapie și Medicină Sportivă.

Manifestarea științifică a fost creditată de către Colegiul Fizioterapeuților din România cu 12 credite EMC și și-a propus să reunească un număr semnificativ de studenți, masteranzi, doctoranzi și fizioterapeuți.

Scopul workshop-ului a fost acela de a transmite informații științifice din domeniul electroterapiei și privind managementul bio-psiho-social al durerii; informații referitoare la educarea pacientului dar și la educarea fizioterapeuților în vederea abordării și creșterii calității vieții pacienților.