Un grup de colindători format din elevi ai Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova a ajuns, astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Aceștia au încântat publicul cu un adevărat concert de colinde și, mai mult decât atât, au desfășurat cu succes o incursiune prin toate tradițiile și datinile strămoșești transmise din generație în generație, punându-le în scenă cu un deosebit talent.

Frumusețea manifestării a fost întregită pe deplin de faptul că tinerii oaspeți au făcut efortul de a purta costume populare tradiționale specifice, ceea ce a făcut ca momentul artistic să fie cât se poate de dinamic și colorat.

„Întâlnirea de astăzi a amintit cât de profunde spiritual sunt sărbătorile românești de sfârșit de an, a umplut sufletele de bucurie, dar și de liniște sufletească, fapt pentru care Inspectoratul de Poliție Județean Dolj este recunoscător tinerilor colindători, coordonați de domnul profesor Florin Ionescu și de doamna Ioana Lădaru”, spun reprezentanții IPJ Dolj.

După momentul colindătorilor, încurajat și motivat de nivelul prestației elevilor „vladimirești”, comisarul Ionuț Cotigă, din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională, a încântat și el cu mai multe colinde și cântece tradiționale românești, dar și din repertoriul internațional, întregind cât se poate de potrivit un moment cultural artistic destinat sufletelor și trăirilor interioare ale fiecărui spectator.